METALLICA til Tons Of Rock 2024

METALLICA til Tons Of Rock 2024

Verdens største metalband gjennom tidene bekrefter eksklusiv konsert i Oslo. Metallica topper jubileumsplakaten til Tons of Rock 2024.

Tons of Rock feirer 10 år og oppfyller publikum og festivalens største ønske. Med dagens bekreftelse holder festivalen ord og henter inn sjangerens største giganter.

Det største vi kunne ønsket oss!

– Å bringe Metallica til Norge og Tons of Rock er større enn ord kan beskrives. Og reisen hit er lengre enn noen kan forestille seg, samtidig har vel avstanden mellom oss som fans og oss arrangører aldri vært kortere. Det blir garantert noen tårer når tonene fra Ennio Morricone’s “Ecstasy of Gold” fyrer opp sletta på Tons of Rock, sier Jarle Kvåle, daglig leder i Tons of Rock.

San Francisco-bandet Metallica lanserte tidligere i år sitt 12. studioalbum; 72 Seasons og er for tiden aktuell med et spektakulært stadion-show. I dag bekrefter Tons of Rock at Metallica spiller på neste års festival med den største produksjonen på Ekebergsletta noensinne. 

Historisk festivalbooking til Norge

– Et band av Metallica sitt kaliber til en festival i Norge er sensasjonelt, sier Martin Nielsen – Head Promoter Live Nation og legger til.

– Med Metallica på plakaten som supplerer et allerede bejublet program med Judas Priest, Greta Van Fleet og Tool, med flere, så har Tons of Rock og Oslo som destinasjon likestilt seg på rekordtid med internasjonale festivaler som Hellfest, Wacken, Copenhell og Sweden Rock. 


Metallica
  

Metallica, ble dannet i Los Angeles, California i 1981.
Bandet er et av de mest ikoniske og innflytelsesrike artistene i musikkhistorien og har solgt over 125 millioner album. Bandet består av James Hetfield, Lars Ulrich, Kirk Hammett og Robert Trujillo (sistnevnte erstattet Jason Newsted, som igjen erstattet avdøde Cliff Burton).  

Metallica har gitt ut en rekke kritikerroste album, og deres tredje album, “Master of Puppets” (1986), er av flere ansett som et av tidenes beste metal album. Det store kommersielle gjennombruddet kom med deres selvtitulerte album, av fansen døpt  “The Black Album”, utgitt i 1991. Siden har de solgt ut arenaer verden over, vunnet flere Grammy Awards og oppnådd en global anerkjennelse for et stadig økende publikum.

Deres konserter er ikoniske med et energinivå få andre kan måle seg mot. Metallica spiller for millioner av fans verden over og deres popularitet er større enn noen gang. 

Neste sommer topper Metallica plakaten på Tons of Rock sammen med ikoniske Judas Priest, legendariske TOOL og sensasjonelle Greta Van Fleet med flere. 

Foreløpig line up: 

Metallica
TOOL

Judas Priest

Greta Van Fleet

Parkway Drive

Abbath performs Immortal 

Satyricon

Opeth
Seigmen

 Motorpsycho

Oslo Ess

Better Lovers

Igorrr

Orange Goblin

Rotting Christ 

Thundermother

Thy Art Is Murder

While She Sleeps

Black Debbath

Leave a Reply