TOOL – annonsert for Tons Of Rock 2024

TOOL – annonsert for Tons Of Rock 2024

Et av rockens aller største band er klare for et sjeldent  Norgesbesøk. Ikoniske TOOL headliner Tons of Rock på Ekebergsletta torsdag 27. Juni 2024.

Sist gang TOOL var i Norge ble konserten i Oslo Spektrum utsolgt på få minutter. Neste år topper de plakaten sammen med ikoniske Judas Priest og sensasjonelle Greta Van Fleet med flere. 

-TOOL er et band for de store anledninger, og som vi aldri går lei av å se live. Vi veit vi har mange fans i ryggen når vi kan ønske velkommen til et spektakulært show på Ekebergsletta i 2024, sier Mads Martinsen i Tons of Rock.

TOOL sitt siste album “Fear Inoculum” gikk rett inn som nr. 1 på  Billboard og VG lista her hjemme. Bandet har en enorm fanskare verden over og ordet dedikasjon står sentralt.
TOOL sine fans har et nærmest religiøst forhold til bandet.


Musikalske ytterkanter 

Helt siden debuten “Opiate” i 1992 har bandet med vokalist Maynard James Keenan i spissen levert låter og album som alltid  utfordrer og utforsker de musikalske ytterkantene.


Tross for relativt lange perioder mellom albumutgivelsene, er TOOL sin fanbase stadig voksende, dedikert og nærmest kult-lignende. Kombinasjonen av musikalsk innovasjon og historiefortelling har styrket deres status som legender av den progressive og alternative metal.

Kollektiv gåsehud i Oslo Spektrum

Sist i Norge og Oslo Spektrum leverte de et show som fortonte seg like mye som en konsert med perfekt lyd som en forestilling og indre reise for fansen. 

For mange ble det en nærmest religiøs opplevelse, og når gitarist Adam Jones avsluttet konserten med det rumlende og nærmeste militante riffet i låta Invincible fra siste skive “Fear Inoculum” var det kollektiv gåsehud i Oslo Spektrum. 

TOOLs musikk er preget av lange og ukonvensjonelle låtstrukturer, som blander elementer av metall, progressiv rock og alternativ musikk. Albumene deres, som “Ænima” (1996) og “Lateralus” (2001), regnes som banebrytende verk i den progressive metal-sjangeren. 

TOOL headliner Tons of Rock torsdag 27. juni.

I går bekreftet festivalen sensasjonen Greta Van Fleet til lørdag 29. juni. Tidligere er Judas Priest bekreftet fredag 28. juni.

Dagsbilletter i salg fredag 17. november kl 10.

Leave a Reply