FIGHT THE FIGHT – slipper ny låt

FIGHT THE FIGHT – slipper ny låt

Foto: Anine Desire

Fight the Fight drar deg enda dypere inn i sitt urovekkende og intense lydlandskap av progressiv melodisk death metal med sin nye singel.

Med sine 7 minutter står «In Memory» i kontrast til bandets forrige singel, likevel kjennes det ut som et naturlig nytt kapittel i albumet.  

Låta tar opp en følelse av frustrasjon og fortvilelse over å se verden for hva den er, men også en lettelse over å ha funnet sannheten.

Videoer fra trommeinnspillingen, med den karismatiske og energiske Baard Kolstad (Leprous) bak trommene, har gått viralt på Instagram – noe som har resultert i en tredobling av følgere på flere av bandets plattformer de siste månedene.

Fight the Fight om «In Memory»:

«In Memory er den siste sangen vi skrev til albumet, det er også det siste sporet på albumet.

Albumet som kommer nå er svært konseptuelt med en tydelig historie. Låtene ble skrevet i takt med historien og ble til etter hvert som vi utforsket fortellingen.

Når man skriver et konseptalbum som også er en historie, er det spesielt vanskelig å velge ut singlene.

In Memory er det 7 minutter lange klimakset til denne historien. Vi prøvde å tenke utenfor boksen og å skrive på en måte vi aldri har gjort før, med dynamiske endringer, mange perkussive elementer og lange, utstrakte deler som får deg til å føle at du er fanget i en vortex.

Vi er veldig stolte av denne låta, og vi kan ikke vente med presentere hele historien.»

Fight the Fight er:


Tord Statle Larsen – Guitar, backing vocals  

Fredrik Teig Bergstrøm – Guitar, main vocals 

Hans-Magnus Endestad Hermansen – Bass, backing vocals 

Baard Kolstad – Drums  

Photo: Anine Desire

OM FIGHT THE FIGHT:

Fight the Fight har skapt kaos i den norske metalscenen siden de var i midten av tenårene.

Det energiske og imponerende tekniske, men likevel melodiøse bandet, har spilt på alle de store festivalene i Norge, turnert Europa flere ganger, og mottatt massiv ros blant annet fra Metal Hammer UK for sine eksepsjonelt energiske konserter.

Deres imponerende liveopptredener har latt dem spille støtte for band som Satyricon, Avenged Sevenfold, The Black Dahlia Murder, Dead By April, Kvelertak og Mayhem.

Fight the Fight ga ut sitt etterlengtede andre album “Deliverance” 18. september 2020.

Ifølge den britiske dagsavisen The Sport hadde Fight The Fight “skapt et av 2020s beste metalcore-album, der ‘Deliverance’ injiserer en stor dose funk og groove i sjangeren”, mens Media Entertainment Arts WorldWide, USA uttalte at “‘Deliverance’ er en oppladende og episk kreasjon av Fight The Fight.”

Med cuts fra innspillingen av «12800» har Fight the Fight og Baard Kolstad alt fått 9,7 millioner streams over 6 videoer på Instagram, hvor Baards følgere har økt fra 33.000 til 108.000, og Fight the Fights følgere har økt fra 2.000 til 7.500. Altså en økning på mer enn 200 % for begge parter.  

Leave a Reply