INFERNO METAL FESTIVAL 2024 – CYNIC og flere andre band

INFERNO METAL FESTIVAL 2024 – CYNIC og flere andre band

Flere nye artister er bekreftet til Inferno Metal Festival 2024. Vi ønsker Cynic, Dwaal, Jo Quail, Automaton, Celestial Scourge og Deception velkommen til Inferno Metal Festival 2024.

CYNIC

Cynic er et amerikansk progressivt rockband. Bandet startet som et thrash metal-band tilbake i 1987 og etter et par demoer gikk bandet i mer progressiv retning hvor de blandet inn andre stilarter inn i deres musikk som resulterte i skiva ”Focus” i 1993. Bandet gikk deretter fra hverandre tiltross for gode lovord og en legendarisk skive innen sjangeren progressiv metal. Paul Masvidal startet bandet igjen i 2006 og i 2008 kom ” Traced in Air”.  Etter ”Kindly Bent to Free Us” i 2014 ble det igjen et lite opphold. I 2021 kom bandets siste ut, ” Ascension Codes”, som er et rent progressiv rock-album. Bandet har faktisk kun vært i Norge ved et par anledninger tidligere og er nå klare for Inferno Metal Festival for aller første gang.

https://www.facebook.com/Cynicofficialpage/

DWAAL

Dwaal er et norsk sludge metal-band som startet i 2014. I 2020 høstet bandet gode kritikker da de slapp debutalbumet ”Gospel of the Vile”. Bandet kom nylig ut med oppfølgeren ”Never Enough” som er enda tyngre og fetere. Dwaal gjorde stor suksess på årets festival og dermed er det bare å ønske dem velkommen tilbake til Inferno Metal Festival 2024..

https://www.facebook.com/dwaaldoom

JO QUAIL

Jo Quail er en internasjonalt anerkjent komponist og virtuos cellist fra London. Hun føler seg like hjemme på scenen alene, som med band eller i samarbeid med kor og orkester. Quail krysser fritt grensene mellom sjangre, vekker lytterens følelser og tar publikum inn i ukjent territorium på hver konsert. Hennes livlige opptreden har vunnet mange hjerter i den samtidsklassiske verden så vel som blant entusiaster av progressiv musikk, post-rock, metal og elektronika. Dette blir Jo Quails første opptreden på Inferno Metal Festival.

https://www.facebook.com/JoQuailCello

AUTOMATON

Automaton er et psykedelisk drone doom black metal-band fra Hellas som startet opp i 2011. Siden da har bandet gitt ut to EP-er og et album. Bandet har aldri tidligere spilt i Norden – så vi gleder oss til å ha grekerne på norsk jord for første gang.

https://www.facebook.com/Automaton.Athens/

CELESTIAL SCOURGE

Celestial Scourge er et relativt ferskt death metal-band fra forskjellige steder i Norge. I fjor ga de ut singelen Elliptical Orbit og tidligere i år kom EP-en ”Dimensions Unfurled”. Selv sier de at de spiller en miks av kosmisk, brutal teknisk death metal. Bandet består av medlemmer fra Blood Red Throne, Filthdigger, Ruun, Vorbid, Deception og You Suffer. Bandet har så langt kun spilt en konsert – så vi gleder oss å se hva Celestial Scourge kan få til når de spiller på Inferno Metal Festival 2024.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100086457039327

DECEPTION

Det symfoniske death metal-bandet Deception kommer fra vestkysten i Norge og gikk tidligere under navnet Art of Deception. De rakk å gi ut en EP og to skiver før de i 2018 forkortet navnet ned til Deception. Siden da har bandet gitt ut ytterligere en EP og en skive. Sistnevnte album heter ”The Mire” hvor bandet blandet inn symfoniske elementer i deres death metal. Deception har medlemmer fra Blood Red Throne, Celestial Scourge, Lysjakt, Vobid og Todesking. Bandet har spilt på festivaler som Karmøygeddon, By:Larm og Bloodstock tidligere og nå er det på tide å få til Inferno Metal Festival.

https://www.facebook.com/DeceptionNO

INFERNO METAL FESTIVAL 28. – 31. MARS 2024

Dimmu Borgir, At the Gates, Candlemass, Borknagar, Sólstafir, Finntroll, Me and That Man, Carpathian Forest, Cattle Decapitation, Cynic, Nordjevel, Winterfylleth, Keep of Kalessin, Vltimas, Arthur Brown, Misþyrming, Saor, Mantar, Koldbrann, Konvent, Khold, Crypta, Signs of the Swarm, Bell Witch, Extermination Dismemberment, Dwaal, Jo Quail, Orm, Phantom Fire, Tilintetgjort, Umbra Conscientia, In Twilight’s Embrace, 200 Stab Wounds, Automaton, Befouled, Vorga, Zustand Null, Visegard, Imbalance, Nakkeknaekker, Celestial Scourge, Deception, Vomit Forth, Horrifier

Billetter til salgs på: tickets.infernofestival.net.

Leave a Reply