TRONDHEIM – ny rock og metal festival i 2024

TRONDHEIM – ny rock og metal festival i 2024

Ny Rock & Metall festival i Trondheim!

NidaRock er en ny Rock- & Metall festival som arrangeres for første gang 24.februar 2024 og i dag slippes de 5 første artistene!

Inne på Tapperiet på Dahls i Østbyen i Trondheim vil det bli rigget to scener for en kveld fylt med godlyd og plass til 1700 publikummere!

NidaRock skal være en kuratorbasert festival hvor Trondheim Stage inviterer kjente profiler som digger rock og metall til å være programsjef for en kveld.

Programsjef for Nidarock Vol.1 er ingen ringere enn Per Borten og Spidergawd som i anledning bandets 10-års jubileum har kuratert en kveld med band dem digger og har lyst at du skal få oppleve på samme plakat!

Se frem til en storskilt feiring av rocken og tiårsdagen til Trøndelags aller feteste rockeband de siste 20 årene!

Billetter i salg fra tirsdag 10.oktober kl.10 på trondheimstage.no

Spidergawd

Trondheimsbandet Spidergawd har gjennom 10 år opparbeidet seg en solid fanbase over hele Europa og fått ryktet som et av Norges aller beste liveband.

De har skapt et monster av et band som gjennom sin elsk til The New Wave of British Metal, 70-talls grooves og blues og sitt intense samspill er med å redefinere lyden av dagens rockescene.

Spidergawd har vært produktive og slapp 4 album i sine 4 første år som band, de turnerer jevnlig over hele Europa og har spilt festivaler som Wacken, Sweden Rock, Roskilde og Tons of Rock og 10.november slippes deres syvende album!

Musikkvideo til singelen Sands of time fra kommende album:

Bokassa

Et annet band som feirer 10 år om dagen, er Bokassa som ble stiftet i Trondheim i 2013. Det store gjennombruddet kom i 2019 da de ble invitert av selveste Metallica til å være support på deres Europaturne som blant annet stoppet innom Granåsen med 35.000 tilskuere.

Siden den gang har bandet som ofte beskrives som «Stonerpunk»spilt noen av verdens største rocke- og metalfestivaler som Hellfest, Download, Wacken og Tons of Rock, og de har vært support for storheter som Mastodon og Judas Priest.

16.februar neste år slipper bandets etterlengtede 3.album på Indie Recordings, tittelsporet «All Out of Dreams» kan du allerede sjekke ut på Spotify!

Black Debbath

Black Debbath er verdensledende leverandør av Akademisk Stonerrock, Universell Riffsynsing og Norsk Barsk Metal. I fjor slapp bandet sitt 9.studioalbum «Age of Kørka» hvor de like godt inntar rollen som hobby-dommedagsprofeter på sitt nye album.

Ulike endetidstegn belyses, og den underliggende røde tråd er som så: “hvordan har det seg at vi mennesker er mer utviklet og opplyste, men samtidig mer lettpåvirkelige, mer forfengelige og generelt tjukkere i hue enn noen gang?”. Har vi nådd ”peak smart”? Er det på tide å reversere utviklingen? Gå tilbake til goddagmannøkseskaft? Svaret er: ja. 

Årabrot

Årabrot består av Kjetil Nernes og Karin Park som bor og jobber i en nedlagt kirke i Djura i Sverige.

13. oktober slipper Årabrot sin 10. fullengder som har fått tittelen “Of Darkness And Light” og som ryktes å være en banger av en rocknroll-plate. Albumet er spilt inn i bandets studio i

Djura Missionshus med produsenten Alain Johannes bak spakene, som tidligere har satt sin signatur på legendariske utgivelser med blant annet Queens of the Stone Age og PJ Harvey.

Slomosa

Helt siden premieren på debutsingelen Horses hos NRK Stjernepose, som kåret låten til en av de beste i 2019, har ørkenrock-beistet Slomosa fra Bergen skapt bølger i inn- og utland. 

Deres selvtitulerte debutalbum på Apollon Records sommeren 2020 fikk terningkast 6 av Bergens Tidene og 8/10 av Metal Hammer UK, og har over 7 millioner avspillinger på Spotify alene. Bandet spilte i 17 land i Europa i 2022 blant annet med legendene i Stöner (US), som består av tidligere Kyuss-medlem Brant Bjork og Nick Oliveri.

Våren 2024 slipper Slomosa endelig nytt album, singelen «Cabin Fever» er allerede sluppet:

Vol.2

NidaRock planlegges å arrangeres 1-2 ganger i året, og kurator for NidaRock Vol.2 skal være Eirik Tiller som tidligere drev Trondheim Metal Fest i 2010-2015, en festival som brakte artister som Gojira, At The Gates, Sabaton og Behemoth til byen.

Leave a Reply