HEI KALAS – slipper nytt album

HEI KALAS – slipper nytt album

Foto: Jan Khür

hei kalas sitt andre album, men jeg kan kose med katten slippes 8. september!


I 2020 ga hei kalas ut albumet hvorfor er jeg allergisk som ble spellemannsnominert!

Nå kommer plate nummer to, som har fått tittelen men jeg kan kose med katten.

Hvorfor er det slik at barn så gjerne vil bli store? Voksne kan jo ikke sette seg midt i gata, og de får faktisk også inkasso bare så du vet det. Og må bygge garasje. Noe så kjedelig! Og hele tiden blir de blanke i øya når de tenker tilbake på barndommen – den bekymringsløse tida, sier de. Men det er faktisk ikke bare lett å være barn heller! Det er mye som er skummelt, og masse å tenke på. Store, skumle dyr og spøkelser som flyr for eksempel. Men det glemmer man fort når man blir voksen, da tenker man bare på krabber på brygga og på å kjøre karusell til man blir svimmel sammen med noen man liker ekstra godt. Denne plata handler litt om å ta det med ro og kose seg med det livet man har, enten man er voksen eller barn – selv om det kan være litt kjedelig av og til. For hvis man kjeder seg så kan man jo bare kose med katten?


Melodiene er fengende og tekstene underfundige – både voksne og barn kan kjenne seg igjen. Og låtene kan faktisk spilles på repeat hele veien til hytta uten at noen i forsetet får klikkesykdom.

 «Er dette en plate for deprimerte barn?» var det en som spurte en gang før forrige plate. Ja, dem også – svarte hei kalas, og jammen gjelder ikke det denne plata også. Dette er musikk for alle; de melankolske, de danseglade og de som bare tenker litt for mye. Eller for lite.

Singelen hulli gulli er – som første låt for barn – mikset i Dolby Atmos og det er ganske gøy for da er du på en måte helt inni musikken og med opp i karusellen. Og det vil du jo!


hei kalas ble startet av kollegene Heidi Marie Vestrheim og Annikken Theodorsen i NRK Super i 2010. Etter hvert ble Roy Ole Førland med, og slik ble hei kalas komplett. Siden 2014 har de laget enormt mye musikk, turnert i regi av Kulturtanken, samt spilt på festivaler rundt om i Norge. Plata er produsert av Bjarne Stensli.

Hadet. 

(som hei kalas pleier å si)

Releasekonsert på Sentralen (Gymsalen) i Oslo den 14.oktober 

Leave a Reply