DURAN DURAN – annonserer nytt studio album

DURAN DURAN – annonserer nytt studio album

Foto: John Swannell

Duran Duran annonserer nå at deres 16. studioalbum “Danse Macabre” blir sluppet til Halloween i 2023. Albumet slippes 27. oktober på Tape Modern via BMG.

Utgangspunktet for plata har vært en spesiell opptreden Duran Duran filmet i Las Vegas 31. oktober i fjor. Danse Macabre er soundtracket til den ultimate Halloween-festen. Vi får 13 låter som rommer både lys og mørke, flere coverlåter, og nye versjoner av deres “spooky” klassikere.

Tittelsporet ‘Danse Macabre’ slippes i dag, som den første av tre nye låter. Engstlige trommer setter tempoet, før en overstyrt synth lager plass for at Simon Le Bon skal kunne legge sine flotte vers, akkompagnert av handclaps og et hypnotisk hook. Produsent er Mr Hudson, som har kanalisert videre kjemien de fant på “Paper Gods”-albumet. Sangen har også tidligere bandmedlem Warren Cuccurullo på gitar – for første gang siden 2001. 

Hør låten ‘Danse Macabre’  HER

Keyboardist Nick Rhodes sier følgende om “Danse Macabre”: “The song ‘Danse Macabre’ celebrates the joy and madness of Halloween. It is the title track of our forthcoming album, which gathers together an unusual mix of cover versions, reworked Duran Duran songs and several new compositions. The idea was born out of a show we played in Las Vegas on October 31st, 2022. We had decided to seize the moment to create a unique, special event…the temptation of using glorious gothic visuals set to a dark soundtrack of horror and humour was simply irresistible.

That evening inspired us to explore further and to make an album, using Halloween as the key theme. The record metamorphosed through a pure, organic process, and not only was it made faster than anything since our debut album, it has also resulted in something none of us could have ever predicted. Emotion, mood, style and attitude have always been at the heart of Duran Duran’s DNA, we search for light in the darkness and darkness in the light, and I feel we have somehow managed to capture the essence of all of that in this project.”

Simon Le Bon skyter inn: “It’s about a crazy Halloween party. It’s supposed to be fun!”

John Taylor sier: “After all these years, Danse Macabre offers an interesting insight into the personality of the band. The music packs a real punch.”

Roger Taylor tilføyer: “I hope you take a journey with us through the darker side of our inspirations into where we’re at in 2023. Maybe, you’ll leave with a deeper understanding of how Duran Duran got to this moment in time.”

Fansen kan også glede seg til å høre Duran Duran gjør covere av Billie Eilishs ‘Bury A Friend’, Talking Heads’ ‘Psycho Killer’ (feat. Victoria De Angelis of Måneskin), The Rolling Stones’ ‘Paint It Black’, Rick James-inspirerte ‘Super Lonely Freak’, Siouxsie and the Banshees’ ‘Spellbound’, Cerrones ‘Supernature’, og The Specials’ ‘Ghost Town’.

I tillegg til Warren Cuccurullo, gjester også tidligere Duran Duran-medlem Andy Taylor albumet, i tillegg til produsent, gitarist og komponist Nile Rodgers, Victoria De Angelis fra Måneskin, samt produsentene Josh Blair og Mr Hudson.

Andy Taylor ble først med i Duran Duran i 1980, og var med og skrev og spilte gitar på bandets tre første album: Duran Duran (1981), Rio (1982), and Seven and the Ragged Tiger (1983), før han forlot bandet for å gå solo. 16 år senere fant han tilbake til Duran Duran med  albumet Astronaut (2004), før han igjen forlot bandet i 2006.

Etter Andy forlot bandet, kom Warren Cuccurullo inn på fulltid i 1989. Han bidro både med låtskriving og gitarer på albumene Big Thing (1988), Liberty (1990), The Wedding Album (1993), Thank You (1995), Medazzaland (1997) og Pop Trash (2000).

I 2023 er både Andy Taylor og Warren Cuccurullo ombord. “Danse Macabre” fanger den ekte ånden på albumet – en feiring av rå energi, og det fantastiske som skjer i et rom, da gode venner lager musikk sammen.

Danse Macabre er ikke bare nok et Halloween-abum. Låter som ‘Black Moonlight’ byr på tidløs låtskriving, med herlig dance-rock glamour med Nile Rodgers og Andy Taylor på gitar. Det episke codaet “Confession In The Afterlife”, er en godbit der Duran Duran nok en gang jobber med produsent Mr Hudson.

I tillegg til samarbeidet med Warren Cuccurullo på ‘Love Voudou’, rommer Danse Macabre også nyinnspillinger av låtene ‘Nightboat’ og fan-favoritten ‘Secret Oktober 31st’ (begge med Andy Taylor på gitar). Sistnevnte sang var først å finne som b-siden på 7-tommeren “Union of The Snake”, og er nå, 40 år senere, for første gang på et offisielt Duran Duran-album. 

Røttene til Danse Macabre slo rot i Las Vegas, 31. oktober 2022. Simon Le Bon, John Taylor, Nick Rhodes og Roger Taylor kledde på seg finstasen, fikk med seg en gjeng spøkelser og mørke skikkelser, og tok til scenen med 20-fot høye skjelletter, gravsteiner, spindelvev og kister. Konserten rommet en rekke rarieteter og spesielle covere, deriblant bandets første liveversjon av “Secret Oktober” siden 2011, deres først versjon av “Love Voodoo” siden 2017, og første versjon av “Nightboat” siden 2005. Bandet covret også Siouxsie and the Banshees’ ‘Spellbound’, Cerrone’s ‘Supernature’, og The Specials’ ‘Ghost Town’. Dette ble et Halloween-show for historiebøkene. Bandet og publikum hadde det så gøy, at Duran Duran bestemte seg for å lage et studioalbum av dette konseptet.

Danse Macabre blir utgitt i et travelt år for bandet. De har allerede solgt ut arenakonserter i både UK or Irland. Opptredene fikk “royalty status” av The Times, og ble kalt “decadent and bombastic” av The Telegraph, “a first class and commanding performance” skrev CLASH, “joyous” skrev The Sun, “national treasures” påpekte The Spectator, mens Mail On Sunday bekreftet at, “their charms haven’t changed”. Bandet fortsetter sin FUTURE PAST utsolgte arenaturne gjennom Nord-Amerika i august og september.

Danse Macabre følger i kjølevannet av at Duran Duran ble innlemmet i Rock & Roll Hall Of Fame i 2022. Dette var prikken over i’en i et år der de også solgte ut Londons Hyde Park, samt at de opptrådde ved Dronningens platinumjubileumskonsert ved Buckingham Palace, pluss at de avsluttet åpningsseremonien for The Commonwealth Games i deres hjemby Birmingham. Deres headliner-turne i Nord-America inkluderte også utsolgte konserter i New Yorks Madison Square Garden, og tre kvelder i Hollywood Bowl.

Danse Macabre slippes 27. oktober via Tape Modern for BMG, med artwork som rommer autentiske seance-fotografier Nick Rhodes har oppsøkt på auksjoner. Albumet er tilgjengelig på svart 2LP og CD, samt en limited edition “tåke” 2LP – tilgjengelig via HMV og indie stores. Bandets offisielle nettbutikk har også ekslusive merch bundles, og en limited “translucent galaxy” 2LP-versjon, og kassett.

DANSE MACABRE TRACKLIST – Med Spesielle Gjester: Nile Rodgers,Victoria De Angelis (Måneskin), Mr Hudson,Andy Taylor og Warren Cuccurullo

1.Nightboat
2.Black Moonlight
3.Love Voudou
4.Bury A Friend
5.Supernature
6.Danse Macabre
7.Secret Oktober 31st
8.Ghost Town
9.Paint It Black
10.Super Lonely Freak
11.Spellbound
12.Psycho Killer (feat. Victoria De Angelis)
13.Confession in the Afterlife

Leave a Reply