ATENA – ute med ny låt

ATENA – ute med ny låt

Norske metalcore-pionerer ATENA slipper eksplosiv ny singel “Hard Day” før det kommende albumet!

ATENA slipper løs sin siste singel, «Hard Day», før deres kommende album, «Subway Anthem» slippes i september. Kjent for sin eksperimentelle tilnærming og mix av klassisk metalcore og elektroniske urbane elementer, har ATENA etablert seg som en av Norges fremste innenfor sjangeren.

 

“Hard Day” fengsler deg umiddelbart med sin rå energi og tankevekkende tekst som tar et dypdykk i problemer den nye generasjonen står ovenfor i dag. Spesielt dilemmaet om hvordan man skal balansere egentid med arbeid og samfunnsforpliktelser tas opp på en bemerkelsesverdig måte. Låten er mixet og mastret av den anerkjente svenske produsenten Henrik Udd, kjent for sitt arbeid med band som Bring Me The Horizon, Architects og Imminence. 

Hør singlen her https://orcd.co/atenahardday

Bandet uttaler:

“Det er virkelig tungt å bli fanget i en evig kamp for å få endene til å møtes, hvor man mangler tilstrekkelig tid til å ta vare på seg selv. Hele måten samfunnet er bygd opp på, med skolegang, jobb og rutiner passer ikke like bra for alle, og plutselig finnes man seg i en situasjon hvor lyden av vekkerklokken som ringer umiddelbart assosieres med noe negativt”

ATENAs etterlengtede nye album «Subway Anthem», slippes 29. september via Indie Recordings. I tillegg til den kommende albumutgivelsen, forbereder ATENA seg for en spennende høstturné i 2023, og gjør seg klare for å bringe sine elektriske liveopptredener til fansen.

OM ATENA:

I løpet av de siste årene og med 4 album bak seg, har ATENA vist seg som en av frontfigurene innen norsk metalcore med sin nådeløse blanding av tunge gitarer, elektroniske elementer og urbane referanser.

Med en dyp inspirasjon fra klassisk metalcore, hiphop og med en kjærlighet til tunge riff, fletter ATENA hardtslående metal sammen med tekster om livets mørkere sider. ATENA sitt siste, kritikerroste album “Drowning Regret & Lungs Filled with Water” ga dem internasjonal oppmerksomhet, og flere ledende medier var på ballen:

“Atena’s willingness to push boundaries needs to be applauded”- Metal Hammer UK

 «Storslagen metalcore med dype nikk til britiske band som Bring Me the Horizon og Architects». – Dagbladet

I 2023 er ATENA nok en gang aktuell med ny musikk, og albumet “Subway Anthem” slippes 29. September via Indie Recordings.

ATENA ER:

Vebjørn Iversen – Gitar

Jakob Skogli – Vokal

Ulrik Linstad – Bass
Fredrik Kåsin – Trommer

Følg ATENA: 
Facebook | Twitter

Leave a Reply