TONS OF ROCK – sikter mot storstilt 10 år jublileum

TONS OF ROCK – sikter mot storstilt 10 år jublileum

Tons of Rock med publikumsrekord! 
Fire dager med verdens største rock og metal band på plakaten er avgjørende, men det er publikum som skapte opplevelsen på Tons of Rock. Årets festival ble den reneste folkefesten.
 
– Den tyngste rocken var alltid et utskudd. Nå er festivalen for denne musikken blitt den største i Norge. Tons of Rock og subkulturen som ble størst skrev Nye Takter i helgen i sin oppsummering av helgen.

Det har haglet med lovord og superlativer under og etter at årets største festival gikk av stabelen i Oslo. «Norges Roskilde», «en arena fylt med kjærlighet» og «raus og inkluderende festival». 

At Tons Of Rock åpnes av statsminister Jonas Gahr Støre og avsluttes med Kvelertak som første norske headliner sier alt om hvor sterkt sjangeren står i dag.  I 2018 ble festivalen spurt om å kommentere på at rocken var død. Tons of Rock hadde ikke tid til å svare, da fokuset var og skulle lage Norges største rockefestival.
Trender kommer og går, rocken består. Det er 100 000 publikummere beviset på. 

Tons of Rock bekrefter at neste års festival arrangeres 26. – 29. juni 2024. 

Festivalen har vokst i takt med publikum og sjangerens enorme popularitet. Headlinere fra øverste hylle av rock- og metalhistorien, i kombinasjon med å presentere et bredt spekter av rockens mange avarter og nykommere. Festivalen har utvidet til fire dager og inkluderer foredrag, humor, forfattermøte, og et stor og variert mat og drikketilbud. 

– Vi hadde våre drømmer og visjoner, men at 2023 ble en slik suksess med over 100 000 publikummere har overgått alt. Tilbakemeldingene fra publikum og massivt med lovord fra artister, samarbeidspartnere og media gir oss energien til å gyve løs på tidenes jubileums år som selvsagt skal bli enda bedre, sier daglig leder Jarle Kvåle. 

– Målet om å alltid toppe fjorårets festival står. Neste år feirer vi 10 år og det skal bli den beste festivalen ever. 

Imponert statsminister 

Skjermbilde 2023-06-28 kl. 13.22.39.png

– All ære til dere som gjør denne festivalen mulig sa Jonas Gahr Støre fra scenen og foran festivalens første av mange circle pit. 


Videre fortsatte han om festivalen, og om Tons Of Rock er politikk; 

-Å samle folk fra hele landet, ulike land og flere generasjoner til en storartet kulturopplevelse er helt i tråd med regjeringens politikk for integrering, kultur og alt annet – alle skal med! Også dere få i publikum her i dag som ikke har skinnbukser. 

-I tillegg passer dette arrangementet inn i satsingen «Hele Norge eksporterer». Norsk svartmetall er en av våre største eksportsuksesser.

Innfridde publikumsforventinger 

Men ingen festival overlever uten et fornøyd og tilfredsstilt publikum. Og rockefansen vet å engasjere seg når festivalen spør om tilbakemelding. Flere tusen festivaldeltagere har svart på årets publikumsundersøkelse, og resultatene begeistrer og inspirerer festivalledelsen. 

Arbeidet med neste års festival er i full sving og datoene for neste års store festival opplevelse er 26. – 29. juni 

Leave a Reply