HELLBOTN festival 2023

HELLBOTN festival 2023

Fredag 25. august maler Hellbotn Metalfest Kolbotn svart igjen, tenk i år for niende gang! Som vanlig går festivalen over to dager og lokasjon er som alltid Kolben kulturhus i Kolbotn sentrum. Festivalen har konserter i kulturhusets to saler, og foajeen bygges om til et barområde med mulighet for å sette seg ned med nye og gamle venner. Dette blir en mørk og uforglemmelig festival vi tror du ikke vil gå glipp av. Hold av 25.- 26. august!

Hellbotn Metalfest er Follo-regionens eneste metalfestival, noe man ikke skulle tro når man ser på all den verdenskjente mørke musikken som er skapt her. Hellbotn Metalfest har Kolben kulturhus som storstue, og som tidligere år tar festivalen hele kulturhuset i bruk. Banda i år spiller metalsjangre som extrememetal, thrashmetal, deathmetal, heavymetal, blackmetal og doommetal i løpet av festivalens to dager. Totalt er det tolv band som spiller på årets Hellbotn, i tillegg til at vi også har to eminente DJ´er. Dørene åpner klokken 17.00 begge dager og vi holder festen gående til kl. 02.00. Hellbotn har egen bar i lokalet med øl og cider. Vi har et samarbeid med O´Learys Kolbotn som i tillegg til sitt vanlige pub-utvalg også vil ha en egen Hellbotnmeny for festivalens gjester.

Ikke alle vet at det faktisk bare er 18 minutter med toget fra Oslo sentrum til Kolbotn! Vi anbefaler publikum å reise kollektivt. Siste toget til Oslo sentrum går kl. 00.26, som er etter at siste band har spilt. Dermed legger vi opp til at publikum kan komme seg hjem eller videre til Oslo eller Ski. Hvis man er klar for mer øl og hygge, går det også nattbusser etter festivalslutt, så man har absolutt mange gode muligheter for å komme seg hjem.

For lokale metalheads er en tur innom Hellbotn Metalfest selvskrevet, men det er også fullt mulig å ta turen bare fordi du er nysgjerrig, hvis du vil treffe gamle kjente eller hvis du liker tanken på å oppleve en større festival i eget lokalområde. Hvert år står det også et eller flere lokale band på scenen. I år er det Abhorration og Astrosaur som er de lokale trekkplastrene, mens kanadiske Razor og norske Gaahls Wyrd samt Dødheimsgard er årets store headlinere. Legendariske Old kommer fra Tyskland, mens Century som mange liker tar turen fra Stockholm. Vi er også stolte av å ha fått med to band med kvinnelige medlemmer i år, Iron Bra og Asagraum. I tillegg spiller Black Viper, Svarttjern og Sepulcher. Årets DJ’er DJ Metalbastard og DJ Goldilocks, sistnevnte også kvinnelig, noe vi synes er ekstra stas! Så totalt sett er det virkelig ingen grunn til å sitte hjemme siste helgen i august.

I år får man kjøpt billetter til Hellbotn Metalfest på Ticketmaster. Her er lenke til billettsalg: https://www.ticketmaster.no/artist/hellbotn-metalfest-billetter/1230594

Som tidligere år samarbeider Hellbotn Metalfest med platesjappa Katakomben, som i tillegg til å ha en egen pop-up platesjappe i Kolben også hjelper banda med å selge merch. I forhold til mulighet for mat stiller O´Learys Kolbotn med egen Hellbotn-meny som alle besøkende med festivalbillett kan få kjøpt i restauranten, og som ligger rett over torget for Kolben. Og Quality Hotel Entry er fortsatt vårt festivalhotell, som også kan skilte med stor parkeringsplass. Men det er lurt å være tidlig ute om man ønsker å sikre seg et ledig hotellrom i festivalhelgen. Tilreisende publikum kan også booke seg et hotellrom i Oslo sentrum eller i Ski dersom Quality hotell Entry er fullt.

For å sparke festivalsommeren i gang arrangerer vi også en Hellbotn Kick-off konsert i Kolben Sal 4 lørdag 10. juni. Denne kvelden blir det god stemning på baksiden av kulturhuset med «spill og grill», hvor banda på scenen er Acarash, Weight, Horrifier og Eternity. Alle som har vært på Hellbotn før 2019 vet godt hvor bra lyd og herlig stemning det blir i og utenfor Sal 4, så her er det bare å sette av kvelden.

To uker før selve festivalen går av stabelen, har vi en Warm-Up kveld på Kniven Bar i Oslo, hvor vi har en DJ, lanserer årets festival-øl og samles for en sosial og (u)hyggelig aften. I år som tidligere er det Ølsmia som brygger Hellbotns festival-øl. Ølet er tilgjengelig på Kniven Bar i tillegg til på selve festivalen, så langt lageret rekker.

Vi anbefaler alle å følge Hellbotn Metalfest på Facebook, Instagram, Tiktok og Youtube. Eller festuvalens sin hjemmeside – http://hellbotn.com

Leave a Reply