EL CACO – slipper nytt album

EL CACO – slipper nytt album

Foto: Jørn Veberg

Med en stadig knyttet neve og 25 års erfaring har trioen fortsatt å imponere fans og kritikere med sin massive og gripende stonerrock.

Uncelebration er intet unntak, gjennom tunge beats, kraftfulle tekster og fengslende melodilinjer, lokker El Caco deg inn, og hefter lytteren fra første tone.

 

Albumet i seg selv er et produkt av å ta tiden til nytte og slippes fredag, 21. april.

Tidligere har El Caco skrevet og gitt ut nye album nesten annethvert år, på toppen av omfattende turnéer.

Med Uncelebration kjente trioen på et behov for både tid og rom for å dyrke frem nytt materiale, i tillegg ønsket de å hente inspirasjon fra andre steder enn øvinger og konsertspillinger. Dermed ble dette albumet møysommelig bygget opp bit for bit.


 El Caco kommenterer:

“Det kjennes ikke som er 7 år siden forrige album, fordi vi skrev og laget musikk hele tiden, men på Uncelebration ga vi oss selv mer rom.

Vi møttes på øvinger hvor vi utarbeidet den grunnleggende strukturen til hver låt. Når det var gjort, gikk vi hver for oss og fortsatte å jobbe med låtene individuelt, i forskjellige studioer.”

 

Slik er også innspillingsprosessen til Uncelebration annerledes enn fra tidligere utgivelser, nettopp fordi det ferdige albumet ble spilt inn i hele 4 studioer:

 

Trommer på Snakehips av Ronny Janssen. Bass, keyboard og perkusjon i Stop Knocking Studio av Fredrik Wallumrød. Gitarer av Anders i Oganesh Studios Unlimited. Og vokal i Studio 33 av Daniel Bergstrand.

 

Resultatet er et imponerende album med en massiv sound, der hvert eneste element er finslipt til perfeksjon.
Likevel er dette også et album som viser frem en mer kontemplativ og sårbar side av El Caco.

 

Bandet utdyper:

«Det har ikke vært så mye å feire de siste par årene. Verken generelt i verden eller på et personlig plan. Uncelebration ble født ut av denne merkelige tiden, noe som gjenspeiles både i tekster og i albumets tema. Albumtittelen følte vi var en god beskrivelse av samtiden.

 Når det gjelder sounden, søker vi alltid etter å utvikle oss, men det er fortsatt umiskjennelig El Caco.
Vi er tross alt fortsatt de samme tre personene, og måten vi skriver og spiller musikk på ble satt for lenge siden.”

 

Slippekonsert 6.mai på Parkteatret (Oslo) 

 

OM EL CACO: 

El Caco startet opp i 1998 og har holdt det gående i snart 25 år.

Musikken er en unik blanding med komponenter fra et bredt spekter av rock som smeltes sammen til en egen umiskjennelige sound.

Resultatet er kraftig og overbevisende stoner rock, med en berusende blanding av heftige riff, forvrengt bass og med en enestående vokal.

 

Bandet, som tidligere har gitt ut 7 anerkjente album, har gjennom sine unike og energiske liveshow og godt mottatte turnéer klart å bygge en lojal internasjonal fanbase.

El Caco er:

Øyvind Osa – Vokal & Bass      Fredrik Wallumrød– Trommer       Anders Gjesti – Gitar

Leave a Reply