NERGAARD – gir ut live EP

NERGAARD – gir ut live EP

Det er to år siden det norske Symfonisk Metal bandet NERGARD gav ut sitt forrige album. Nå er de tilbake med live EP’en “Live in Kalvåa” som slippes fredag 14 april. Nergard høstet internasjonal interesse gjennom samarbeid med kjente navn som Elize Ryd (Amaranthe) og Ralf Scheepers (Primal Fear). Etter å ha vært et studioprosjekt med gjesteartister i ti år bestemte bandlederen Andreas Nergård seg for å sette sammen en fast line-up. Bandet slapp i 2021 sitt kritikkeroste album Eternal White som entret de tyske listene og åpnet det japanske markedet for bandet.   

– Jeg visste at vi var nødt til å gjøre en liveutgivelse for å virkelig etablere den nye versjonen av Nergard, ta vekk det såkalte all-star statuset. Sier Andreas. Jeg er sikker på at vi klarer det med denne live EP’en. Den forener det gamle materialet med det nye og gir bandet identiteten som har vært fraværende på de to første albumene, en identitet som et prosjektbasert band ikke kan skape.

  Liveinnspillingen inneholder seks sanger fra samtlige av bandets album og ble filmet en iskald kveld i august i utendørsamfiet Kalvåa som befinner seg i heimbygda til Andreas, Selbu.

  – Jeg tror det var viktig å inkludere det gamle materialet i såpass stor grad som vi gjorde med denne konserten og utgivelsen. Det gamle materialet nådde endelig potensialet som jeg visste det hadde. Jeg er en perfeksjonist og hvert eneste album er en læringsprosess for meg, jeg har aldri blitt helt fornøyd. Nå derimot føler jeg at hundre-prosenten er nådd. Vokalarrangementene er skreddersydd for trioen som fronter bandet og fremhever deres ulike kvaliteter. Simone Mularoni’s fantastiske, punchy miks er også en stor faktor for at materialet endelig kommer til sin rett. Han er virkelig “one of a kind” og jeg er utrolig glad for å ha hans ekspertise med oss på denne utgivelsen. 

   

  Låtliste:

  1. Hell On Earth
  2. Where No One Would Shed A Tear
  3. Angels
  4. Light And Shadows
  5. On Through The Storm
  6. From The Cradle To The Grave

  Webside: www.nergardmusic.com

  Facebook: https://www.facebook.com/nergardmusic

  Leave a Reply