SOILWORK + KATAKLYSM supp. Wilderun – Vulkan, Oslo

SOILWORK + KATAKLYSM supp. Wilderun – Vulkan, Oslo

lør 01. april 2023

Vulkan Arena
kr 425 inkl. avg.
18 år leg.

Dørene åpner 19:00
 

FKP Scorpio presenterer:

Soilwork + Kataklysm / Support: Wilderun

Soilwork og Kataklysm slår seg sammen og overtar Vulkan Arena 1. april 2023.

Soilwork

Helsingborg-bandet Soilwork har gjort stor suksess over hele verden, ikke minst i USA, med sin melodiøse death metal. Bandet ble opprettet i 1995 av Björn Strid og Peter Wichers, men først under navnet Inferior Breed. Navnet ble endret et år senere til Soilwork og i forbindelse med navneendringen ble lydbildet deres mer melodiøst.

Debutalbumet «Steelbath Suicide» kom i 1998 og de dro på turné sammen med band som Darkane, Naglfar og Krisiun. Med den tredje plata «A Predator’s Portrait» (2013) ble Soilwork et av bandene som frontet den melodiske death metal-scenen sammen med andre band som In Flames. Albumet «Stabbing the Drama» (2005) ble deres sjette utgivelse og ga Soilwork kommersiell suksess i USA. Platen endte på nummer 12 og 21 på Billboards Heatseeker-diagram og Independent-albumdiagram.

Tidligere i år ga Soilwork ut sitt tolvte album «Surrender» som representerer bandets utvikling og deres nåværende fase i livet.

Kataklysm

Det kanadiske bandet Kataklysm ble dannet i 1992 i Montreal og i ekstremmetallsjangeren regnes de som et av hovedbandene i den kanadiske musikkeksporten.

Med fullengderen «Waiting For The End To Come» utgitt i 2013, oppnådde Kataklysm verdensomspennende suksess, og spilte i Europa, Nord- og Sør-Amerika, Australia, Asia og ble et av de første kanadiske bandene noensinne som spilte i Sør-Afrika. Samme år vant Katalysm en pris i kategorien «Årets metalband» i de berømte Canadian Independent Awards og tett etter, så ble de nominert i kategorien «Beste metall/hardrockalbum» i den prestisjetunge Juno Awards (den kanadiske Grammy Awards). Juno Awards-prisen kom imidlertid året etter i kategorien «Årets Heavy Metal Album» med plata «Of Ghosts and Gods». Deres siste studioalbum «Unconquered» ble gitt ut 25. september 2022.

Kveldens support blir Wilderun!

Leave a Reply