LEDFOOD & RONNI LE TEKRØ – slipper nytt album

LEDFOOD & RONNI LE TEKRØ – slipper nytt album

Ledfoot & Ronni Le Tekrø slipper sitt andre album sammen, “Limited Edition Lava Lamp” – ute 24.03.2023

Albumet ‘Limited Edition Lava Lamp’ er oppfølgeren til kritikerroste ‘A Death Divine’ fra 2021.

Denne gangen har duoen fått forsterkninger og det kommende albumet er på mange måter langt mer kommersielt tilgjengelig enn forgjengeren.

 

Albumet er produsert av veteran og americana feinschmecker HP Gundersen, og de har fått med seg en solid gjeng med musikere:

Anders Odden, bass: Order, Cadaver, Magenta, Satyricon. 

Markus O Klyve, keyboards: Ronni Le Tekrø, EXIT

Trond Augland, drums: Hellbillies, Vidar Busk, 

HP Gundersen: Guitars and keyboards 

Med HP Gundersen ved roret har det musikalske uttrykket endret seg. Låtene er mer tilgjengelig og vil definitivt treffe et bredere publikum enn forgjengeren.

Selve innspillingen ble gjort i løpet av 7 magiske dager i Studio Studio Nyhagen, studioet til Ronni Le Tekrø. Og resultatet vitner om noen svært inspirerte dager, låtene befinner seg i et slags amerikansk lydbilde, og beveger seg ukomplisert mellom referanser til alt fra Beatles til David Bowie, The White Stripe og en hel rekke andre storheter.

Ledfoot, aka Tim Scott McConnell, har aldri har sunget bedre og  med større innlevelse enn denne gangen, mens Ronni Le Tekrøs unike gitarspill finner sin helt naturlige plass langt (men ikke for langt), fremme i lydbildet.

 

Tim Scott McConnell er en amerikansk artist og låtskriver bosatt i Norge. Hans siste album ‘Black Valley’ ble nominert til Spellmannprisen i kategorien blues. Han vant også Spellemannprisen for sitt forrige album ‘White Crow’ (2019). Han har en lang karriere bak seg som inkluderer bandleder for The Havalinas, solalbum på Geffen Records, og Bruce Springsteen spilte inn en coverversjon av Tims ‘High Hopes’ på albumet fra 2014 med samme navn.

 

Ronni Le Tekrø er en norsk gitarlegende, grunnlegger av legendariske TNT og er kjent for sin unike spillestil. Han er flere ganger ranket som en av verdens beste gitarister uansett genre. I tillegg til TNT har Ronni gitt ut flere soloalbum og samarbeidet med en mengde artister, blant annet Terje Rypdal, og han slapp sitt siste soloalbum, kritikerroste ‘Bigfoot TV’ våren 2022.

 

Innspilt i Studio Studio Nyhagen.

Produsert av HP Gundersen.

Innspilt og mixet av Kjartan Hesthagen.

Mastret av Winter Lazerus (12x gull/platina, Donald Fagen’s “The Nightfly”, Michael Jackson, Martin Scorsese, Tom Waits, Pink Floyd og Clint Eastwood)

Leave a Reply