KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD + support: Los Bitchos på Rocekfeller

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD + support: Los Bitchos på Rocekfeller

Rockens kanskje mest produktive band finner stadig nye veier å gå – med hele fem utgivelser i 2022. 8. mars 2023 kommer publikumsfavorittene i King Gizzard & the Lizard Wizard til Sentrum Scene!

Event: https://rockefeller.no/sc080323.html

Tickets: https://www.ticketmaster.no/event/702309

Få kan matche det australske bandets vanvittige energinivå, usedvanlig høye utgivelsesfrekvens (de har gitt ut hele 21 studioalbum på ti år!) og voldsomme entusiasme. De er publikumsfavoritter verden over, og leverer en liveopplevelse man sent vil glemme.

De fikk sin spede start i hjembyen Melbourne i 2010, men gjorde seg tidlig gjeldende internasjonalt med en unik spillestil, som forgrener seg utover psykedelisk rock, prog, krautrock, drømmepop, jazz, garasje, surf og heavy metal. Kritikere og fans lot seg tidlig fascinere, og selv om bandet ofte ble satt i bås med landsmennene i Tame Impala, har de gått en langt mer autentisk, akustisk og ikke minst uforutsigbar vei.

For hvert album (og det er mange) finner King Gizzard & the Lizard Wizard usentimentalt nye veier å gå, noe som gjør det umulig å beskrive sounden – den er i evig forandring fra plate til plate, en helt ny, særegen opplevelse hver gang. Fra den jazzete og overraskende florlette Quarters! og den syrete psykedelia-klassikeren I’m On Your Mind Fuzz, til den blytunge, sci-fi-prog-infuserte heavy metal-platen Murder of the Universe.

I oktober står hele tre nye studioalbum for tur – Ice, Death, Planets, Lungs, Mushrooms and Lava, Laminated Denim og Changes – et testament til deres vedvarende spilleglede og evige utforskning av alle rockens kriker, kroker og subkulturer.

En såpass eksplosiv lyd fortjener et minst like energisk sceneshow, og det er nettopp det bandet leverer – «euforisk psykedelikamagi», som Dagbladet kalte det da bandet spilte på Øyafestivalen i 2018. Med syv eller flere på scenen lager de en vegg av lyd som slår en i bakken, forfører og forundrer – en liveopplevelse uten sidestykke.

I en studie utført av Institute of Contemporary Music Performance ble bandet utnevnt til verdens 21. mest hardtarbeidende band. Det sier noe om hva man har i vente på Sentrum Scene 8. mars, når vi endelig får et etterlengtet gjensyn med King Gizzard & the Lizard Wizard.

Bill. kr. 470,- + bill.avg. 18 år leg.
Dørene åpner kl. 19.00.

Billetter i salg fredag 14. oktober kl. 10.00

Leave a Reply