ISTÅRN – ute med ny skive

ISTÅRN – ute med ny skive

Bilder av: Jarle Hovda Moe

ISTÅRN ble startet i Bergen i 2010 og har siden oppstarten jobbet med å utvikle sin egen sound med intrikate elementer som omfavner bandets ekstremmetalluttrykk. De siste seks årene har besetningen stort sett vært den samme, noe som har gitt bandet en spesiell stabilitet når det kommer til det musikalske uttrykket.

«Eschatology» har vært en lang prosess for bandet, både når det kommer til komponering og skriving av materialet, og produksjonen av albumet. Innspilling og miks er gjort av bandets gitarist, Dormin, og resultatet er et komplekst musikalsk verk med en sofistikert og profesjonell sound. Albumet utforsker tematikk som endetiden, angst, tid og rom, noe som også er en del av bandets visuelle uttrykk. «Eschatology» har en bred spennvidde som går fra det aggressive og personlige på den ene siden, til det progressive og grandiose på den andre. Albumet inneholder gjesteopptredener fra mennesker som representerer både den gamle og den nye generasjonen av black- og ekstremmetall, i tillegg til progressiv musikk, noe som perfekt speiler ISTÅRNs og «Eschatology»s musikalske landskap.

«Eschatology» ble sluppet ut på alle digitale plattformer 19. november, og er tilgjengelig i fysisk format fra tidlig desember.

Medlemmer:
Kadaver – vokal
Dormin – Lead gitar, bass
Gnom – Rytmegitar
Skald – Keyboard/synth
Snerkh – Trommer

 

Leave a Reply