VORBID – endelig tilbake med nytt album

VORBID – endelig tilbake med nytt album

De eksperimentelle progressive thrasherne Vorbid er endelig tilbake med ny musikk! 14.Oktober slipper de albumet “A Swan by the Edge of Mandala”

4 år etter utgivelsen av deres kritikerroste debutalbum «Mind», er Vorbid klare til å utforske utkanten til progressiv metal ytterligere.

Vorbid er et ungt, friskt og utrolig energisk metalband fra Arendal.

Begge bandets tidligere utgivelser, en selvtitulert EP fra 2016 og deres debutalbum «Mind» fra 2018 fikk fantastiske anmeldelser og mye oppmerksomhet i media.
Dette landet bandet flere turnéer med undergrunns tungvektere som Aura Noir, Obliteration og Einherjer.

I 2022 har Vorbid hevet nivået ytterligere ett hakk og er tilbake med mer teknisk utfordrende og spennende musikk, og viser seg verdig en plass ved prog metal-bordet.

Om A Swan by the Edge of Mandala

Vorbid’s musikk er svært konseptuell. På «A Swan by the Edge of Mandala» ønsket de denne gang å komponere og produsere et album med en klar historie.
Som sådan ble musikken og tekstene til albumet skrevet parallelt og deretter sydd sammen med hensyn til konseptet og rytmen til den underliggende fortellingen.

 

 

Vorbid kommenterer:

«Med A Swan by the Edge of Mandala har vi valgt en enda mer progressiv retning enn på de tidligere utgivelsene.
Vår hoved inspirasjon var å oppsøke både en fornyelse av soundet og samtidig utfordre oss selv musikalsk.

Gjennom denne prosessen endte vi opp med å lage en ny sound for Vorbid som vi føler er der bandet burde være, og oppfyller det fulle potensialet vårt.»

 

Daniel, tekstforfatteren på albumet, forklarer at tekstene handler om frykt, noe som er veldig subjektivt, men også et motiv og en følelse alle kan relatere seg til på en eller annen måte.
Dette bringer frem en mektig uhygge til albumet og historiene som fortelles gjennom det.

Hans største frykt er håpløsheten, sorgen og angsten knyttet til ensomhet som kan oppstå når du blir en fange i din egen kropp.

Tenk deg å våkne opp en dag med fysiske og psykiske funksjonsnedsettelser som hindrer deg i å kommunisere med andre mennesker.
At du plutselig er alene i verden; en stille tilskuer uten evne til å formidle dine egne følelser og behov.

Denne ekstreme formen for ensomhet er, og har alltid vært, hans største frykt.

 

Bandet reflekterer:

«Den verste frykten er ikke nødvendigvis knyttet til et spesifikt scenario vår situasjon, men snarere en dyptliggende følelse som kan være vanskelig å uttrykke med ord og forklare med fornuft.

 Og selv om albumets konsepter også griper mer kjente temaer som liv og død, selvdestruksjon og eksistensialisme, er den generelle inspirasjonen for albumet, og det som binder det hele sammen frykt»

 

Da Vorbid begynte å jobbe med materiale til det nye albumet ønsket de å ende opp med et enda sterkere konsept enn det de hadde hatt på albumet Mind.
I motsetning til å la hver låt ha sitt eget tema, ønsket bandet å lage et album med en sammenhengende historie denne gangen.

Og bandet lister opp album som “The Lamb Lies Down on Broadway” av Genesis, “Metropolis Pt.2: Scenes from a Memory” av Dream Theater og “Hand Cannot Erase” av Steven Wilson som store inspirasjonskilder for prosjektet både musikalsk. og lyrisk.

 

Denne nye tilnærmingen til den kreative prosessen, samt strenge regler som ble pålagt under pandemien, fikk bandmedlemmene til å skrive mye av materialet i tilbaketrukkenhet, og møte opp når de kunne for å øve og sette det hele sammen.
Som et direkte resultat av dette fikk alle låtene skrevet til dette albumet både mer tid og mer omtanke, og kanskje også en sterkere identitet på grunn av den nåværende, og kritiske tilstanden i verden.

 

Albumet ble spilt inn i Dub Studio i Kristiansand av talentfulle Endre Kirkesola (som har produsert album for bla. Green Carnation og Abbath).

Valget av både studio og produsent har også hatt stor innvirkning på soundet;

«Endre er både en erfaren og en sann dyktig produsent, som også forstår Vorbids sound.

Med han bak spakene høres Vorbid strammere, mer musikalsk og tyngre ut enn noen gang.»

 

På tidspunktet for selve innspillingen sto bandet uten bassist, Hans Jakob Bjørheim ble med da albumet allerede var ferdig innspilt og bandet skulle ut på turné.

Som sådan inviterte Vorbid Stian Gundersen fra Blood Red Throne til å spille bass, og han takket ja.

Bandet uttaler:
“Stians teknikk er upåklagelig, og teknikk er noe vi virkelig ønsket å være fokus på det nye albumet”

Leave a Reply