MARATON – slipper albumet ‘Unseen Color’ den 7. oktober

MARATON – slipper albumet ‘Unseen Color’ den 7. oktober

Foto: Anine Desire

Maraton omfavner det ukjente med deres fengslende og emosjonelle nye album “Unseen Color” som er ute 7. oktober via Indie Recordings

Vakre vokallinjer og uventede vendinger og hooks treffer deg umiddelbart med Maratons nye album “Unseen Color”. En herlig blanding av alternativ rock, pop og prog viser bandets enorme evne til sømløst å blande sjangre og produsere unik og fengslende musikk.

«Unseen Color» er virkelig en ny retning for bandet og vokalist Fredrik Klemp beskriver at albumet er en representasjon av vekst der hver sang representerer en usett farge i Maraton.

Låtskriver og gitarist Simen Ruud har følgende å si:

“Det er alltid vanskelig å vite hvilke sanger som kommer til å ende opp på et album, og denne gangen endte vi opp med å velge alle de vi i utgangspunktet ikke trodde ville passe på et Maraton-album. Alle de rare låtene, i grunnen. Alt annet falt på plass etter dette og ga oss den rette visjonen vi trengte for å komme i mål. Albumet handler om mange ting, men mest av alt å akseptere det ukjente i livet. Eller rettere sagt, det ukjente som vi ikke engang vet om.

Det er et veldig personlig og emosjonelt album for meg, som er litt annerledes enn de mer objektive sangene på vårt første album.”

 

Maraton bryter grenser mellom sjangere, og skaper progressiv alternativ rock med brølende bass, massive gitarer og eksepsjonelle vokaler. Beskrevet som “skamløst melodisk” eksperimenterer bandet med lydbilder og skaper musikk som kan beskrives som en eksplosiv dynamisk reise gjennom sanseinntrykk. Tematisk trekkes linjer mellom det emosjonelle og filosofiske, og låtene baserer seg på menneskets mottagelighet for nye inntrykk og utvikling.

Maraton slapp debutalbumet “Meta” i 2019, med stor suksess og svært gode anmeldelser internasjonalt. Debuten har i skrivende stund nesten 3 millioner avspillinger på Spotify alene, og til tross for pandemi og lite muligheter for konserter er fanskaren til bandet stadig i vekst.

Bandet har blitt rost for sine fantastiske og energiske liveopptredener med slike påstander som: «Bergersens falsetto levering er rett og slett forbløffende” og “Med en stemme som drives av kraft og klarhet, sto jeg igjen med gåsehud på steder man ikke visste at man kunne få gåsehud på” – Heavymetal.no. Maraton har tidligere vært å se på festivaler som Roskildefestivalen i Danmark, By:larm og Trondheim Rocks i Norge, og etter debutalbumet reiste de på en omfattende Europaturne sammen med Leprous.

Med inspirasjon fra ulike sjangre, skaper bandet et distinkt og ikonisk lydbilde som kjennetegnes av teknisk trommespill utført med mekanisk presisjon, jordskjelv-vekkende bass, skimrende gitarer og nesten sakral vokal. Resultatet er en helt ny vri på alternativ rock, som bør nytes og absorberes gjennom mer enn èn gjennomlytting.

Lineup:

Fredrik Bergersen Klemp – Vokal
Simen Hundere Ruud – Gitar
Frank Nordeng Røe – Trommer
Magnus Johansen – Keys
Ruben Aksnes – Bass

Credits:   Skrevet og fremført av: Maraton  
Produsert av: Henning Svoren, Sumen Hundere Ruud  
Mix av: Henning Svoren  
Master av: Joe LaPorta  
Artwork av: Martin Kvamme, Ted Guhl 
Foto: Sebastian Ludvigsen   

Leave a Reply