BLACK METAL BUS-SIGHTSEEINGEN MED ANDERS ODDEN ER TILBAKE

BLACK METAL BUS-SIGHTSEEINGEN MED ANDERS ODDEN ER TILBAKE

En personlig tur til stedene som markerte begynnelsen på legenden som nå er kjent som Norsk Black Metal. Guidet av Anders Odden (Cadaver, Celtic Frost, Satyricon, Order).

 
For den vanlige musikkfan handler historien om norsk Black Metal i hovedsak mye om drap, selvmord og kirkebrann i tillegg til mørk, dyster og aggressiv musikk. Mellom 1991 og 1993 fant mange av de viktigste begivenhetene i dette mørke kapittelet i norsk musikkhistorie sted i Oslo, og vi har satt sammen en ekskursjon som tar deg tilbake til den tiden.
 
I begynnelsen er det alltid én mann som starter noe nytt og som får folk til å følge sin visjon. Denne mannen var Øystein Aarseth aka Euronymous. Han var gjennom platebutikken sin, Helvete, og bandet, Mayhem, nøkkelpersonen i den tidlige norske black metal-scenen og hans visjoner førte til hans undergang. Den like beryktede lederen av Burzum, Varg Vikernes alias grev Grishnackh, drepte Euronymous den 10. august 1993. Denne datoen markerte slutten på en æra og det lille miljøet som til da var totalt ukjent for offentligheten var nå plutselig i tabloid media og skapte overskrifter langt utenfor Norge.
 
Anders Odden dannet sitt første black metal-band, Slaught, i 1986 etter å ha besøkt en øving med Mayhem da han var 14 år. Han var en av pionerene i den norske scenens spede begynnelse med tapetrading, organisering av konserter og som låtskriver og hovedmann i flere band. Han dannet Cadaver i 1988 og de ga ut det første norske death metal-albumet på Earache Records i 1990. Bandet hans spilte konserter med Darkthrone, Mayhem, Old Funeral og mange flere band som skulle bli starten på den norske black metal-scenen. Denne ekskursjonen har eksklusive anekdoter og personlige minner fra en som var der da det skjedde.
 
Billetter torsdag 6. april: https://www.ticketmaster.no/event/699831
 
BLACK METAL BUSS SIGHTSEEING – EN EKSKURSJON GJENNOM OSLO
11:30 Oppmøte utenfor The Hub, Inferno Festival hotell.
12:00 Avgang The Hub, Inferno Festival hotell.
12:30 Holmenkollen Kapell, gjenopptatt etter kirkebrannen 23. august 1992
13:30 Besøk på åstedet til Varg vs Euronymous 1993
14:00 Besøk på NESEBLOD RECORDS nettstedet til «HELVETE» 1991-1993
15:00 Besøk på Nasjonalbiblioteket – Black Metal Exhibition.
16:00 Retur til Hub, Inferno Festival hotel.
 
INFERNO METAL FESTIVAL 6. – 9. APRIL 2023
Cannibal Corpse, Godflesh, Dark Funeral, Unleashed, Uada, Odium, Sakis Tolis, Harakiri for the Sky, Urgehal, Djevel, Nekromantheon, Mork, Darvaza, Nervosa, Ingested, 1914, Svalbard, Masacre, Vredehammer, Lili Refrain, Dwaal, Afsky, Mutilated Tyrant, Stormruler
Flere artister vil bli annonsert snart!
 
Billetter kjøpes her: tickets.infernofestival.net.
 
CLARION HOTEL THE HUB – OFFICIAL FESTIVAL HOTEL

Gå til https://www.infernofestival.net/hotel for å bestille hotell og bruk koden INFERNO for rabatterte festivalpriser. Disse prisene vil gjelde frem til 6. mars 2023.

Leave a Reply