SUICIDAL NINJA MONKEYS slipper album på fredag

SUICIDAL NINJA MONKEYS slipper album på fredag

Foto: Espen Winther

Suicidal Ninja Monkeys tilbake med det kraftfult energiske albumet «Monkeys Have a Tale» som slippes den 11. mars

På «Monkeys Have a Tale» låter bandet overbesvisende potent og stadig like energiske som før, mens produksjonen til Grammy-vinneren Andreas Eide Larsen (Rihanna, Robbie Williams, Skrillex) tilfører mektig intensitet og kraftfull presisjon. Med røtter dypt forankret i punken og med sentrale inspirasjonskilder som Green Day, Sex Pistols og Ramones, bør det komme som få overraskelser at bandets tekstunivers angriper sirkuset vi kaller vestlig politikk og samfunnets konformitet, massesuggesjon og statsfrykt -med full tyngde.

Allikevel, «Monkeys Have a Tale» viser også bandets musikalske bredde langt tydeligere enn forgjengeren («Do Not Feed the Humans» fra 2016). Låter som «Running», «Band of Brothers» og «Jester» er reinspikka, hook-basert rock, «Lies» plasserer Suicidal Ninja Monkeys i landskapet til band som eksempelvis The Good The Bad & The Zugly, Kvelertak eller Bokassa, mens «I Am» er stadionrock av den helt grandiose sorten. Suicidal Ninja Monkeys har med andre ord benyttet pandemien til musikalsk utvikling, finsliping av verbale mitraljøser og ytterligere forsterking av produksjonsteamet; i tillegg til Eide Larsen på miks, står Milan Cimfe (David Bowie, Linkin Park, Limp Bizkit) for mastering.

Slippet av «Monkeys Have a Tale» markeres med releaseturné. Bekreftede datoer så langt inkluderer Oslo (Gamla 11/3), Larvik (Bølgen 19/3), Langesund (Rockers 9/4), Sandefjord (The Note 16/4), Fredrikstad (3.etg 7/5) og Greåker (Olavs Pub 2/7).

Suicidal Ninja Monkeys – «Monkeys Have a Tale» utgis digitalt og fysisk i en limitert vinyl-utgave via Fucking North Pole Records.

Suicidal Ninja Monkeys består av:
Dan Isak Arneson – Vokal og gitar
Christopher Lyngedal – Gitar og vokal
Espen Severin Høgsnes – Bass og vokal
Graeme Thompson – Trommer og vokal

Leave a Reply