Pånnivågn ute med ny låt

Pånnivågn ute med ny låt

Pånnivågn er ute med ny låt, og viser denne gangen en helt ny og annerledes side av seg selv med ei rolig låt om selvmord og psykisk helse.

Fredag slapp Pånnivågn låta «Tung sekk», den andre singelen fra deres kommende album. Bandet håper at de når et nytt og større publikum med den nye låta. 

– Dette er en sang som betyr mye for oss. Låta har ligget og støvet ned i skuffen i over ti år, men nå tenkte vi det var på tide å dra den frem fra glemselen, forteller vokalist Håvard Haugan.

Hør låta:

Spotify: https://open.spotify.com/track/0N4mOx4NREDEhueNOV8Hqk?si=a099ef3271b04e2d

Soundcloud: https://soundcloud.com/jortski/tung-sekk-1?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

YouTube:

Sangen kan betegnes som en episk ballade i valsetakt. Det starter rolig med piano, før den bygger seg opp mot en mektig avslutning som står i stil til det unormalt tunge lyriske budskapet. For bak ligger det en sterk og personlig tekst som handler om selvmord. 

– Låten ble skrevet ferdig da en nær bekjent av bandet gikk bort. Teksten handler om at man kan slite og ha det vanskelig i hverdagen, selv om man virker sterk og frisk utenpå. En tekst som dessverre har fått et større perspektiv i lys av den langvarige pandemien, og nå en meningsløs krig, forteller Haugan.

Selvmord er den største dødsårsaken i Norge, og har vært det over flere år. 639 personer tok sitt eget liv i Norge i 2020. Over 70 prosent av dem var menn. Hver måned tar i snitt seks unge menn mellom 20 og 30 år sitt eget liv, ifølge Folkehelseinstituttet. 

– Hva gjør vi med dette? Tenk hvis flere kunne snakke om det å leve helt vanlige liv, hvordan håndtere økonomisk usikkerhet, kjærlighetssorg, eller det å finne sin plass? De fleste av oss lever vanlige, både litt kjedelige og litt gode liv. Vi ønsker med «Tung sekk» å bidra på vårt vis. Vi håper flere unge tør å vise følelser, tør å ta kontakt for å få hjelp, tør å vise mot, sier Haugan.

Leave a Reply