Maraton er tilbake med ny gripende singel

Maraton er tilbake med ny gripende singel

 Foto : Sebastian Ludvigsen

Maraton er kjent for et distinkt og ikonisk lydbilde kjennetegnet av teknisk trommespill utført med mekanisk presisjon, jordskjelv-vekkende bass, skimrende gitarer og nesten sakral vokal. Nå annonserer bandet nytt album i 2022, og første singelen “Perdurant Lives” kom allerede 3. mars. 

“Perdurant Lives handler om menneskets paradoksale natur. Hvordan vi bevisst kan praktisere svært selvdestruktiv atferd, samtidig som man også kan elske seg selv og sette pris på sin egen individualitet. I låta representerer vers- og refrengdelene på et vis hver av disse motsetningene. Jeg tror det er det beste vi noen gang har gjort.”– Proklamerer låtskriver og gitarist Simen Ruud. 

Hør låta her https://orcd.co/perdurantlives

Perdurant Lives markerer et nytt kapitel for bandet. Lytteren trekkes inn i et mer elektronisk landskap preget av harde bassrytmer toppet med treffende vokaler. Resultatet er vakker alternativ rock hvor vi møter et lekende, men samtidig mer melankolsk Maraton enn tidligere. 

“Denne sangen føles hjemme, og vi håper at vi kan bringe frem de samme følelsene hos folk som lytter” – legger vokalist Fredrik til. 

MARATON 

Maraton har blitt rost for sine fantastiske og energiske liveopptredener med slike påstander som: «Bergersens falsetto levering er rett og slett forbløffende” og “Med en stemme som drives av kraft og klarhet, sto jeg igjen med gåsehud på steder man ikke visste at man kunne få gåsehud på” – Heavymetal.no.

Bandet slapp debutalbumet “Meta” i 2019, med stor suksess og svært gode anmeldelser internasjonalt. De har tidligere vært å se på festivaler som Roskildefestivalen i Danmark, By:larm og Trondheim Rocks i Norge, og etter debutalbumet reiste de på en omfattende Europaturne sammen med Leprous. 

Leave a Reply