MATKAMP har sluppet debut album

MATKAMP har sluppet debut album

MAKTKAMP slapp 21. januar sitt debutalbum ‘I Affekt’ og er i ferd med å sette ny fyr på norsk hardrock/hardcore med sitt melodiøse og høyenergiske lydbilde. Albumet har høstet gode kritikker rundt om i landet, med Gaffa blant anmelderne, der referanser trekkes til blant annet Kvelertak og Ondt Blod.

Bandet har spilt inn og produsert plata selv i Red Line Studio på Fornebu, med miks av gitarist Marius Melleby og master av Ruben Willem (Caliban Studio). Artwork er håndtegnet av tegneseriekunstner
Sigbjørn Lilleeng og pryder et opplag med vinyler som selger så godt i nettbutikk og platebarer i Oslo, Bergen og Nord-Norge, at bandet allerede må få trykket opp flere for å unngå utsolgt platebeholdning.

På livescenen er MAKTKAMP en eksplosjon. Energien fra bandet strømmer gjennom publikum, og manifesteres gjennom deres utrettelige frontfigur, som gjør beslag på rommet med en voldsom
tilstedeværelse. Bandet har siden sin oppstart i 2020 allerede rukket STREAM ALBUMET HER å spille en horde med konserter i Oslo og omegn.


Post-releasekonserter for februar og mars er booket i Oslo og Fredrikstad, men bandet er
ekstremt spillesugne og er nå på utkikk etter å bookes inn på klubbscener og festivaler i hele
landet for resten av 2022.

Omtaler ‘I Affekt’:
4/5 metalepidemic.com 4/6 gaffa.no
“Til alle med sansen for melodiøs tungrock: Sjekk ut dette albumet” -folkebladet.no
“I Affekt […] etablerer sin ubestridte dominans over lyttevanene mine” -metallurgi.org

Stream albumet her

TRACKLIST

1. Uvær
2. Krenkefest
3. Fyr Av Alt!
4. Skattejakt
5. Dressmann
6. Kvakksalveriets Prester
7. Homo Elektrus
8. Innsikt
9. I Livets Høst  
10. Til Helvete

Musikken er en intens blanding av melodisk punk, hardcore og hardrock, som frontes av Kjetil Elverums kraftige og dynamiske growl, som spytter samfunnskritiske linjer på innlandsk-nordnorsk. Når denne legges på toppen av intense, raske trommer, en dronende bass og steilende melodiske gitarer, skaper dette et heseblesende uttrykk som kan gi assosiasjon til artister som Kvelertak, Ondt Blod og The Good the Bad and the Zugly.

MAKTKAMP er et hard rock band, som svinger musikksverdet nådeløst mot det kritikkverdige. Bandet spiller slagkraftig og maktkritisk hard rock i god punkeånd, og tar for seg alt fra urimelig profittering til hensynsløs profetering, på ekte innlandsk-nordnorsk, i håp om å bidra til en bedre verden.

MAKTKAMP ble til da bandets tre Nordnorske sønner, Kjetil Elverum (vokal), Kristian Leonhardsen (gitar) og Sigbjørn Foss (trommer) omsider fant ut at de skulle lage noe stort sammen, etter å ha holdt på med hver sin greie i mange år. Med seg på laget fikk de Marius Melleby (gitar), som var studiotekniker i Red Line Studio, hvor de spilte inn sin debut-ep. Siste puslespillbrikken som gjorde glansbildet komplett ble hans innlandsvenn, brumlebassen Aleksander Melbye (bass). Til sammen utgjør de energiensemblet som MAKTKAMP har vært, er og skal være -til verdens ende eller forbedrelse.

Leave a Reply