GLASGOW KISS – Debuterer med EP ‘Fury’

GLASGOW KISS – Debuterer med EP ‘Fury’

Det bergenske rockebandet Glasgow Kiss med røtter fra Fana, Osterøy, Åsane og Fedje, startet sin reise en vårdag i april 2020, rett etter at koronapandemien brøt ut. Vokalist Charlotte fikk telefon fra gitarist Sveinung om at fire etablerte musikere trengte vokalist. Musikerne har spilt i en årrekke i blant annet bandene: “Testpilot, Gunslingers og Fenrik Lane” som en del kjenner til fra før, de har med seg lang erfaring fra konsertscener og musikkbransjen med plater solgt til gull og platina.

Vokalist Charlotte på sin side opplevde stor suksess med bandet Violent Gin, som var å se på mange konsertscener i deres aktive år fra 2016 2020. Violent Gin havnet blant annet også på radiolister og intervjuer på verdensbasis med flere toppplasseringer og var lenge i listerotasjon på norske Radio Rock, der Charlotte forøvrig ble rosende omtalt på direkte radio som “en av Norges råeste kvinnelige rockevokalister” av programleder Susanne Abel.

Det relativt nyetablerte bandet Glasgow Kiss har til nå gitt ut 4 singler, som har høstet gode kritikker i form av avisskriverier og radiospilling. Bergensrockerne står nå klare til å slippe sin debut EP med tittelen “Fury” som blir utgitt 28.01.22. Det står 6 låter på EP’en, det blir å høre alt fra fengende up tempo rock til mørkere og hardere låter, til en rolig akustisk ballade. Bandet flager alle melodiene sammen og Charlotte skriver tekstene/vokallinjene.

Tekstene baserer hun mye ut i fra egne livserfaringer og at sang og tekst handler mye om å formidle en historie, det fungerer som en slags terapi for å få ut en hel masse følelser man brenner inne med, som ikke alltid er så lett å snakke om.

Glasgow Kiss består av vokalist Charlotte Marlen Midtun, gitarist Sveinung Sveen, gitarist Daniel AnkerGoli, bassist JohnErik Soltvedt og trommis Frode Andreassen.

Leave a Reply