PYTON – nytt album ute i mai

PYTON – nytt album ute i mai

Etter en ny runde i studio er PYTON ute med sitt album nummer to som slippes i mai 2022 via PFL Records
 
“Svart Punk Rock” bærer i seg mange av elementene fra forgjengeren “Ett Siste Magadrag”: Det er kjapt, det er effektivt og det er passelig gjennomsvett. Med plass til “streite”, nærmest lystige partier, men med en total som nok trekker i en noe både mørkere og mer aggressiv retning enn på debuten.
 
Fra label-perspektiv lar vi oss stadig forføre av den brede sammensetninga av referanser til rockens ulike subsjangre. De snaut 30 minuttene som utgjør albumet, fordeler seg over åtte spor der driv og energi kanskje framstår som den mest opplagte fellesnevneren. Men PYTON låter – som helhet – først og fremst som PYTON. Og det er fristende å hevde at bandet har sementert seg sjøl i nettopp all sin tilsynelatende sjangerschizofreni.
 
Samtlige melodier er komponert av bandets to gitarister/bassister (Ken Knudsen og Brede Iversen veksler på hva de spiller). Albumets tekster er hovedsakelig ført i pennen av de samme to, mens ett eksternt tekstbidrag kommer fra Cecilie Von Hertz på avslutningslåta “Ugrodde Sår”.
 
“Svart Punk Rock” er spilt inn live i Prestfoss Mølle lyd og musikkstudio (“Mølla”).
 
Plata er produsert og miksa av Knut Magne Valle og PYTON, og mastra av Valle.
 
Design cover/innercover/labler: Loco Mosquito.
 
 
PYTON består av
Dennis Skeimo (vokal)
Ken Louis Knudsen (gitar/bass)
Brede Iversen (gitar/bass)
Thomas Berg Tellefsen (trommer).
 
Albumet presses i et opplag på 200 eksemplarer ved T-Time Vinyl Plant i Stavanger, og slippes på PFL Records i mai 2022.
 

Leave a Reply