GÅTE slipper albumet NORD den 3. desember

GÅTE slipper albumet NORD den 3. desember

Photo credit: Sebastian Ludvigsen

GÅTE slipper albumet NORD den 3. desember via Indie Recordings

Gåte står klare for å avslutte en akustisk æra med sitt nye full-lengde album Nord.

"Under arbeidet med Nord måtte vi finne ut hvordan vi kunne løfte frem styrken i de små tingene," uttaler vokalist Gunnhild Sundli. "Det var en utfordrende oppgave, ettersom Gåte ofte har dreid seg rundt det å maksimere og å gjøre ting stort."

 

Gåte har alltid handlet om å gjøre alt stort! I alt fra produksjonen, til de sprudlende liveopptredenene, har det nesten gått en sport i å overdrive og tydeliggjøre. Slik kan man på et sett si at Nord er et Gåte invertert.

På det kommende albumet har bandet valgt å gå for en mye mer akustisk tilnærming til musikken der fokuset har vært å få frem de små og intrikate detaljene i lydbildet – og slik skape musikk beregnet for mindre folkemengder og nedtonede akustiske forestillinger.

 

"Vi lærte mye av å skrive og fremføre sangene fra Nord. Både om hvordan vi jobber med og mot musikk, men også om oss selv som band," sier Gunnhild.

"Nord har kartlagt selve essensen av Gåtes DNA, og det har vist oss frem til nye veier og gjort oss sterkere og modigere."

Se singlen "Solfager og Ormekongen"

Gjennom et mer tradisjonelt syn på låtmateriale har Gåte under arbeidet med Nord valgt å ta et skritt tilbake for å se og utforske bredden av sitt musikalske potensial og uttrykk. Og selv om det definitivt er noe enkelt og rent over Nord, synes kraften i det modige, inderlige, og episke lydbildet Gåte skaper å være enda mer nærværende og komplekst enn noen gang før.

Albumet Nord er en etterlengtet oppfølger til den kritikerroste EP-en Til Nord (april 2021) og markerer avslutningen av det akustiske Gåte for denne gang. 

Nord slippes gjennom Indie Recordings 3. desember 2021.

Om Gåte: Gåte fikk sitt gjennombrudd på starten av 2000-tallet med sin banebrytende blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne rock, og gjennomførte, fengslende konserter. Med en enorm respekt for folkemusikken, og et unikt talent, klarte Gåte å tolke og formidle tradisjonelle folkesanger på vis som gjorde tilgjengelig og aktuelt for en ny generasjon lyttere.

I 2020 valgte bandet å gå tilbake til røttene og dykke ned i det enorme reportaret av tradisjonsmusikk Norge har å by på.

Resultatet er en omhyggelig vakker og følelsesladet samling av sanger som med en moderne tilnærming gjør et dypdykk inn i vår musikalske fortiden. Og Gåte beviser nok en gang at ektefølt og ærlig kunst og musikk er tidløs.

 

Gunnhild Sundli: Vokal og fiolin

Magnus Børmark: Gitar, vokal, perkusjon

Sveinung Sundli: Hardanger fele, orgel, vokals og perkusjon

Jon Even Schærer: Perkusjon og vokal

Facebook | Spotify | Hjemmeside | YouTube