Dark Delirium slipper nytt plate

Dark Delirium slipper nytt plate

Stavanger bandet Dark Delirium slipper nytt plate

 

"Tre ambesiøse musikere reiser seg i mørke fra ett nedstengt samfunn" – Dark Delirium! Det nye rykende ferske Heavy Metal bandet fra Rogaland!

Bandet som skriver, spiller, og komponerer egen musikk består av

Simeon Ekse: Gitarist
Halvar Moen: Gitarist
David Jakob Ekse: Vokalist
Daniel Logi Thoristeinsson: Bass
Daniel Bryne: Trommer

Dark Delirium startet i våren 2020. Simeon og Halvar hadde allerede spilt gitar i mangen år med litt Live  erfaring. Når Covid-19 tvang Norge og resten av verden ned i lockdown begynte Simeon og Halvar nok en  gang å spille gitar etter en lang pause, bare denne gangenstartet de å komponere egen musikk. Det var  på det tidspunktet de spurte David om han kunne prøve å skrive sang teskter til instrumentalene Simeon  og Halvar hadde komponert. Grunnen til å velge David var for hans bakrunn i poesi. David takket ja og ble raskt engasjert i å prøve seg på vokaler også. Etter en stund ble David også akseptert som vokalist i Dark Delirium.

"Det som gjør oss i Dark Delirium spesielle er vår interesse for det rare og unike! Vi er jo litt vel… rare og unike enn folk flest…! Vi liker veldig godt å tenke utenfor boksen, og setter ikke grenser for oss selv. Vi elsker å eksprimenter me alt!"

Bandet slapp debut Plata "Fallen", en ni låters plate med fersk rivende Heavy Metal i Juni 2021. Det fikk gode tilbakemeldinger, f.eks Metalbloggen Metallurgi skrev om låta Caught in the Spiders Web: “Med sine duetterende, renplukkede gitarer og cinematiske lydeffekter fremtoner låta seg som et mellomspill fra den melodiske dødsmetallens storhetstid på det sene 90-tall, men Simeon Ekses growlede vokaler sørger for å tilføre låta en substans som hever den over denne noe spede rollen. «Caught in the Spiders Web»s Insomnium-aktige melodiske faktor er virkelig enestående.”

Nå er de klare for å slippe andre plate i 2021, nemlig "Sulphur". Platen er ute 01.12.21 og de slipper en begrenset mengde CDer i tillegg til albumslipp på alle strømmetjenester.

Dark Delirium er endelig igang med å spille live og har vært både på Hellion og folken i Stavanger. Flere konserter plannleges for 2022

"Vi har en stor kjærlighet for hva vi gjør, og ikke minst ambisjoner for fremtiden som band! Vi skal opp i verden!"

Musikken til Dark Delirium kan høres på alle strømmetjenester! Spotify, Youtube, Deezer, Apple Music og mer!

Instagram: https://www.instagram.com/darkdeliriumno/

Facebook: https://www.facebook.com/Dark.DeliriumNO/