Kultbandet MUSTH gjør comeback etter 8 år

Kultbandet MUSTH gjør comeback etter 8 år

Kultbandet MUSTH gjør comeback etter 8 år med ny single og EP

Det eksperimentelle prog-metalbandet Musth er tilbake, etter 8 år. I disse årene har de ikke ligget på latsiden: Musth har fortsatt å skrive musikk, finpusset uttrykket sitt, skaffet seg ny vokalist og bassist, og returnerer som et mektigere beist enn noensinne. Musth satte et tydelig preg på undergrunnen og varmet blant annet opp for Animal Alpha, og vant Musikkprisen i 2009.Debutalbumet Noise Machine ble utgitt til gode kritikker i 2011. Musth ble spilt på radio i inn- og utland, blant annet på Pyro og av Harald Are Lund, og ble skrevet om i norsk og utenlandsk musikkpresse.

«For et knapt tiår siden herjet kultbandet Musth scener i inn og utland. Med en fot i bortimot alle musikalske landskap og energi nok til å løpe fra Bladerunner knuste Musth i sin tid både scenegulv og etablerte sjangeridéer. Metal var grunnelementet, men listen over absurde legeringer var også like lang som den var uforutsigbar. Et faktum publikum både her hjemme og ute i verden fikk bryne seg på via debutalbumet «Noise Machine» og på utallige hjernesmeltende liveshow.» Fritz Pettersen, vokalist og bassist i Attan og Miksha, og bookingansvarlig for Vaterland.

Musth er aktuelle med singelen "Chivalry" som kom ut 5. november 2021, gjestet av den kjente trekkspilleren Irene Tillung. Du finner den overalt hvor du hører på musikk.

EP’en «Under nature’s skirt» kommer ut 14. januar 2022.

Musth betyr galskap på Hindi, men er også navnet på brunstperioden til hann-elefanter. I denne tilstanden får de svart, blindende væske i øynene, og blir svært aggressive, farlige og uberegnelige. Bandet Musth har disse elementene med seg i musikken sin. Metal går igjen som en rød tråd, men de blander inn veldig mange andre sjangre. Denne sjangerleken er noe av det som definerer Musth, som veksler mellom alt fra death metal, porno-funk og sirkusjazz til tango og barne-TV-musikk, og syr det sammen på en smart og morsom måte.

Denne lekne måten å lage musikk på, får en til å tenke på Mr. Bungle, Naked City, Faith No More og Frank Zappa. Fans av Tool og Mastodon vil nok også høre mye de liker hos Musth.

Musth er:
Alexander M. Delver (Delvoid): Vokal
Bjørn-Are Johansen (Attan, eks-When Smoke Sets): Gitar
Ola Håkon Svendsen (Plow): Gitar
Bastian Vogt Lønli: Bass (Nåværende. Var ikke med på innspillingen)
Christian L. Berg (Plow, Stordræpar, eks-When Smoke Sets): Trommer
Sondre Kile Andersen (Vanvidd): Bass på «Chivalry»-singelen og på EP’en.

Innspilling og mix: Bent Bredeveien
Mastering: Peter In de Betou
Cover, foto og design: Benedikte Olea Solberg
Plateselskap: Codfather Records

Facebook: https://bit.ly/musthfb
Spotify: https://bit.ly/musthspotify
Youtube: https://bit.ly/musthtube