VREID slipper siste kapittel før album og film

VREID slipper siste kapittel før album og film

 

Bilde: Nesbø & Talle

VREID slipper siste kapittel før album og film

VREID sitt helt unike samarbeid med Sogndal fotball gikk verden rundt i helgen. Fansen på andre siden av verden vil kle seg i fotballdrakt fra Sogndal som har trykket bandets logo på brystet. Lokal identitet står sterkt i hele bandets univers og alt de foretar seg. Det befester seg til det fulle når de i dag slipper nok en singel fra deres kommende album.   Med Into The Mountains tar bandet oss med på en reise tilbake til sin egen opprinnelse og hyller den spektakulære heimbygda si. Låta er siste singel fra det kommende albumet Wild North West som slippes 30. april og som følges opp av en egen film med verdenspremiere torsdag 29. april.

Into the Mountains er ei svært spesiell låt for oss i Vreid. Vinteren 2020 gikk eg gjennom dei gamle harddiskane mine og fant fleire opptak eg heilt hadde gløymt. Det var gitarriff og synth-tema som eg og Terje Valfar Bakken hadde jobba med i 2002 i perioden mellom 1184 og Likferd albuma. Å oppdage desse ideane igjen var som å reise fleire tiår tilbake i tid. Inspirert av desse ideane skreiv eg låta «Into the Mountains» på eit par intense dagar. Magiske dagar som på mange måtar kjentes det ut som å skrive musikk Terje igjen. 

Livet er ei overraskande reise må eg sei. Låta er ein svært viktig del av vårt nye album og komande film. Den er ei hyllest til vår kjære heimbygd Sogndal og dei spektakulære fjella som voktar bygda. Å sjå framover med respekt og beundring for historia er for meg sjølve kjerna i Sognametal seier låtskrivar Jarle Kvåle. 

 

 

Med ‘Wild North West’ er VREID tilbake til der det hele startet. Til røttene, mystikken, naturen og mørket. ­­­­­­­­Til stedet de dyrket frem sitt særegne sound før de seinere erobret verden med sin Sognametal. VREID annonser nå sitt niende album. Et konseptuelt verk , som slippes sammen med en helaftens film, laget for det store lerretet. 

Når VREID ikke kunne turnere i verden, så inviterte de verden til Sogndal. Det er sagt at bandet sto for fjorårets mest spektakulære streaming-konsert når de fra Sognefjellet og konserten "Into the Mountains of Sognametal" spilte for over 140 000 publikummere fra mer enn 40 land. Som i et postkort av Theodor Kittelsen leverte de norgesreklame ingen visit-selskap kan måle seg mot. Det hele tonesatt av deres musikalske univers på hjemmebane. Fansen elsket det. 

VREID definerer et nytt nivå av kommunikasjon med sine fans når de nå følger opp med film til albumet. Gjennom åtte kapitler blir vi med på en reise dypt inn i fjellet, til et mørkt sted der grensene mellom virkelighet og fantasi viskes ut og hvor døden konstant lurer bak. 
Vakre fjell, dype fjorder, et nedlagt sanatorium og en av landets eldste stavkirker. Kulissene kunne ikke vært sterkere og mer treffende for VREID og deres historiefortelling.

Fiksjon og virkelige historier fra et levd liv

VREID oppsto i 2004 som en fortsettelse av WINDIR og det tragiske tapet av Terje ‘Valfar’ Bakken. Fansen ble med videre og stadig flere kom til Sognametal-legendene.  

– Wild North West er historien om livet i seg selv og dets evige skygge: døden. Historien bygger rundt universet til vår fiktive karakter E, men den er nok like mye inspirert av mitt eget liv, VREID sitt liv og de hendelser som har inspirert meg gjennom årene. Om det er en sann historie eller fiksjon? Jeg må si begge deler, og noen ganger er det vanskelig å se forskjellen, sier grunnlegger og bassist Jarle Hváll Kvåle.

 ‘Wild North West’ er det mest ekstreme og intense arbeidet vi har gjort som band til nå.  Vi går i selve dypet av VREID sitt DNA, og viser kombinasjonen av alt som har gjort oss til de vi er i dag og som utgjør ånden til Sognametal»

 

Tracklist:
1. Wild North West (05:23)
2. Wolves at Sea (05:14)
3. The Morning Red (05:42)
4. Shadows of Aurora (05:20)
5. Spikes of God (04:10)
6. Dazed and Reduced (04:55)
7. Into the Mountains (05:20)
8. Shadowland (09:53) Total: 0:49:23

 

Pre-sales: https://redirect.season-of-mist.com/vreid-wnw

Cover: Remi Juliebø (Deformat Design)

Foto: Håvard & Talle, animated photos by Remi Juliebø (Deformat Design)

Video: Håvard Nesbo

Recording studio: Studio 1184 & Nabolaget Studio

Producer/sound engineer: Jarle Hváll Kvåle / Anders Nordengen

Mixing studio & engineer: Jarle Hváll Kvåle / Helge Bentsen

Mastering studio & engineer: Fascination Street by Tony Lindgren

Recording line-up: Jarle Hváll Kvåle: Bass, keys, additional vocal and guitars Sture Dingsøyr: Vocals & Guitars Jørn Holen: Drums Stian Bakketeig: Guitars

Guest musicians: Terje ‘Valfar’ Bakken – Keys on "Into the Mountains" Espen Bakketeig – Additional keys on "Wolves at Sea", "Dazed & Reduced", "Shadowland" Eli, Helena, Anna – backing vocals on "Into the Mountains"

https://www.vreid.no/