Nytt protest album fra Roy Einar Dreng, ute den 26. mars

Nytt protest album fra Roy Einar Dreng, ute den 26. mars

Nytt protest album fra Roy Einar Dreng, ute den 26. mars

 

Roy Einar Dreng er låtskriver fra Vestfold som spiller Americana/ folk musikk. Musikken hans er helt klart inspirert av brittisk og norsk folkemusikk, roots og country. Han er også en meget stor Bob Dylan fan og har latt seg inspirere og spilt hans musikk siden ungdommen.

Roy Einar Dreng er kjent gjennom sine Bob Dylan-tolkninger. Sier selv at Dylan har lært han tekstoppbygging og storytelling. Han har skrevet bestillingsverket "Min Dylan Din Dylan" for Stavern Lilltteraturfestival. Han har spilt på Dylanfestivalen på Beitostølen, 70 og 75 års feiring av Bob Dylan på Rockefeller og Parkteateret i Oslo. Roy Einar Dreng er en internasjonal artist og har gjort seg bemerket i land som Polen og Italia.

I sitt nye album AWARENESS pirker han i politiske tema, miljøpolitikk og skaper intense metaforer. Albumet er skapt ut fra tanker og bekymringer om hvordan vi forvalter vår fremtid, vår moder jord. Tekstene er ikledd en miks av blues, folk, country, latino og "død manns vals".

Det er tilgjengelig på CD og vinyl fra 26/03/2021

Musikk og tekster av Roy Einar Dreng.

LINEUP

Roy Einar Dreng – vokal, munnspill, gitar.

Ronnie Gerrard – fele og mandolin,

Leiv Inge Kvilhaug – akustisk gitar,

Tor Arne Hansen – kontrabass,

Ole Jørn Johanssen – perkusjon,

Oddvar Myklebust – tangenter.

Produsert og mikset av Vestfold Lydstudio

Mastret av Fabian Tormin at Plätlin Mastering

Dette sier DJ. Frank Henry Martinsen i radioprogrammet Diamanter og Rust om AWARENESS: Roy Einar Drengs nye album "Awareness" for meg er det et av årets beste album. Det har gått kontinuerlig i dag her i stua, og det vokser for hver gang. Gode låter, vetuge tekster og nydelige arrangementer.

Mer info: www.royeinardreng.com