VREID slipper nytt kapittel fra Wild North West med The Morning Red

VREID slipper nytt kapittel fra Wild North West med The Morning Red

Bilde: Nesbø & Talle

VREID slipper nytt kapittel fra Wild North West med The Morning Red

Isolert i fjellsiden over verdens lengste fjord, Sognefjorden, ligger et nedlagt sanatorium majestetisk men forlatt. Bygningen som er full av mystikk og historier, bygget for å beskytte mennesker mot smittsomme sykdommer, ble stedet VREID oppsøkte i arbeidet med sitt omfattende filmunivers og kommende album.

Idag kommer nytt kapittel, "The Morning Red"

 

 

Bakgrunnen for Vreids nye musikkvideo "The Morning Red" og midtpunktet i hele filmen "Wild North West" er dette hjemsøkte arkitektoniske byggverket. På egen risiko fikk bandet lov til å gå inn i et av Skandinavias mest mytiske og majestetiske bygninger for å spille inn filmen Wild North West. 

«Et Sanatorium bygget for å beskytte mennesker mot smittsomme sykdommer, ble et kreativt senter for for oss i Vreid under pandemien. Den massive bygningen har stått forlatt i nesten 30 år, og det harde klimaet har satt sine spor. Naturen har tatt over. Historien og skjebnene som disse grove veggene representerer er fascinerende og mørk, og med Wild North West har Vreid blitt en del av dette slottets historie» Jarle Kvåle, VREID

 

Med ‘Wild North West’ er VREID tilbake til der det hele startet. Til røttene, mystikken, naturen og mørket. ­­­­­­­­Til stedet de dyrket frem sitt særegne sound før de seinere erobret verden med sin Sognametal. VREID annonser nå sitt niende album. Et konseptuelt verk , som slippes sammen med en helaftens film, laget for det store lerretet. 

Når VREID ikke kunne turnere i verden, så inviterte de verden til Sogndal. Det er sagt at bandet sto for fjorårets mest spektakulære streaming-konsert når de fra Sognefjellet og konserten "Into the Mountains of Sognametal" spilte for over 140 000 publikummere fra mer enn 40 land. Som i et postkort av Theodor Kittelsen leverte de norgesreklame ingen visit-selskap kan måle seg mot. Det hele tonesatt av deres musikalske univers på hjemmebane. Fansen elsket det. 

VREID definerer et nytt nivå av kommunikasjon med sine fans når de nå følger opp med film til albumet. Gjennom åtte kapitler blir vi med på en reise dypt inn i fjellet, til et mørkt sted der grensene mellom virkelighet og fantasi viskes ut og hvor døden konstant lurer bak. 
Vakre fjell, dype fjorder, et nedlagt sanatorium og en av landets eldste stavkirker. Kulissene kunne ikke vært sterkere og mer treffende for VREID og deres historiefortelling.

Fiksjon og virkelige historier fra et levd liv

VREID oppsto i 2004 som en fortsettelse av WINDIR og det tragiske tapet av Terje ‘Valfar’ Bakken. Fansen ble med videre og stadig flere kom til Sognametal-legendene.  

– Wild North West er historien om livet i seg selv og dets evige skygge: døden. Historien bygger rundt universet til vår fiktive karakter E, men den er nok like mye inspirert av mitt eget liv, VREID sitt liv og de hendelser som har inspirert meg gjennom årene. Om det er en sann historie eller fiksjon? Jeg må si begge deler, og noen ganger er det vanskelig å se forskjellen, sier grunnlegger og bassist Jarle Hváll Kvåle.

 ‘Wild North West’ er det mest ekstreme og intense arbeidet vi har gjort som band til nå.  Vi går i selve dypet av VREID sitt DNA, og viser kombinasjonen av alt som har gjort oss til de vi er i dag og som utgjør ånden til Sognametal»

 

Tracklist:
1. Wild North West (05:23)
2. Wolves at Sea (05:14)
3. The Morning Red (05:42)
4. Shadows of Aurora (05:20)
5. Spikes of God (04:10)
6. Dazed and Reduced (04:55)
7. Into the Mountains (05:20)
8. Shadowland (09:53) Total: 0:49:23

 

Pre-sales: https://redirect.season-of-mist.com/vreid-wnw

Cover: Remi Juliebø (Deformat Design)

Foto: Håvard & Talle, animated photos by Remi Juliebø (Deformat Design)

Video: Håvard Nesbo

Recording studio: Studio 1184 & Nabolaget Studio

Producer/sound engineer: Jarle Hváll Kvåle / Anders Nordengen

Mixing studio & engineer: Jarle Hváll Kvåle / Helge Bentsen

Mastering studio & engineer: Fascination Street by Tony Lindgren

Recording line-up: Jarle Hváll Kvåle: Bass, keys, additional vocal and guitars Sture Dingsøyr: Vocals & Guitars Jørn Holen: Drums Stian Bakketeig: Guitars

Guest musicians: Terje ‘Valfar’ Bakken – Keys on "Into the Mountains" Espen Bakketeig – Additional keys on "Wolves at Sea", "Dazed & Reduced", "Shadowland" Eli, Helena, Anna – backing vocals on "Into the Mountains"

https://www.vreid.no/