ENSLAVED live i Trondheim –

ENSLAVED live i Trondheim –

 

 

ENSLAVED
BYSCENEN
4/11 – 2020
TRONDHEIM
Det er kaotiske tilstander i verden med to gamle menn som sloss om makten i USA, en pandemi som ikke ser ut til å ville slippe taket riktig enda og økt polarisering mellom folk hvor en enn snur seg (mye pga. av nevnte presidentvalg og pandemien). En smule kaotisk skulle det også bli i starten av Enslaved sin konsert på Byscenen denne novemberkvelden også. Bandet hadde  lydproblemer, så etter introen  "Utgardr"  gikk gitarist Ivar Bjørnson av  scenen allerede i første sangen (Jettegryta). Det låter også noget utight og rotete her i starten. Så mens en ventet på at problemene skulle rettes på ble det  litt dødtid. Når slikt skjer så kan ett band enten velge å bli grinete og anse hele kvelden som ødelagt, eller man kan ta det med ett smil og benytte muligheten til å kommunisere litt med publikum. Enslaved velger heldigvis alternativ to. Spesielt vokalist Kjetil Grutle og trommis Iver Sandøy er  aktiv. Apropos trommiser, så sitter gammeltrommis Cato Bekkevold i salen, så han får naturlig nok noen spøker på sin bekostning. Men alt i trivelig stemning selvsagt.
Men heldigvis kommer jo konserten skikkelig i gang igjen, og man får pene "Homebound" fra sisteplaten. Og derfra og ut synes jeg det stemmer for bandet selv om de, som så mange andre, ikke har spilt noen konserter på ei stund. Etter nye restriksjoner fra myndighetene så er det kun sitteplasser på konserten, så jeg har ingen mulighet til å bevege meg rundt, men jeg synes  lyden er meget bra der jeg sitter helt fremst og til høyre for scenen. Alle instrumentene høres like godt, og lyden er heller ikke for høy (noe som er en klar fordel der jeg sitter). Sikten er dessverre ikke fullt så bra, men det ser ut som trommis Sandøy og keyboardist Håkon Vinje deler på clean vokalen nå, og det fungerer også bra. Det er heller ingenting å utsette på setlist denne kvelden med en god blanding av både nytt og gammelt. Sisteplata "Utgard" kom i år, og er i samme sporet som bandets siste utgivelser med en fin blanding prog, black metal og vikingmetal. Etter de tidlige problemene blir det heldigvis rene hitparaden utover konserten med bl.a "Isa", "The crossing", "Havenless", "Urjotun" (som er enda en sang fra nyeste platen") og "Return to Yggdrasil" før vi får herlige "Allfadr Odin" som avslutning. Publikum er tålmodig både med nye smittevernregler, og at starten på konserten ble litt rotete. Men det hjalp nok også med Byscenen’s dyktige ansatte som løp inn med øl etter hvert som publikum bestilte gjennom appen
En flott kveld der altså med litt stand up, kvalitetsmusikk og god lyd. Å ikke minst ett konserthus med ett godt og trygt opplegg både for band og publikum.