YAWN slipper sin debut-single

YAWN slipper sin debut-single

Photo Emil Vestre

Norsk eksperimentelle band YAWN slipper sin debut-single «Cement» på Mindsweeper Records fredag 11. September

Yawn er en vulkan under isen som har lagt seg over dagens nordiske jazzscene. I en blanding av kjærlighet for kunst og raseri mot reproduksjon, legger Yawn hele sitt hjerte i ønsket om å blåse nytt liv i den improvisasjons-baserte musikkens
flamme.

Yawn er et band bestående av fem medlemmer fra Norge, Sverige og Kanada. Med innflytelser fra band som Meshuggah, Car Bomb og Gojira, i tillegg til Norges Musikkhøgskoles jazzutdanning i ryggen utgjør Yawn et lydlandskap som verden
ikke har sett maken til.

Yawn henter mesteparten av sin estetikk fra moderne progressiv metal med skjærende 8-strengs gitarer, eksplosive trommer og avanserte rytmiske konsepter. Låtskrivingen er basert på jazzens parametre, der du finner åpne former med fri improvisasjon, temaer som utvikles harmonisk, rytmisk og melodisk, og improvisasjon som en fundamental verdi. Live-prosesseringen av bandets instrumenter i programmet “Supercollider” utgjør også en viktig del av Yawns unike lydbilde.

Ved å rive ned de etablerte normer og regler som har blitt til estetiske forventninger i dagens jazz, tar Yawn makten vekk fra det konservative og tradisjonsbundne og gir det tilbake til det ungdommelige og revolusjonerende.

Våren 2020 fikk verden akkurat se et glimt av Yawn før deres turné ble avlyst av hensyn til Covid-19. Yawn hadde på dette tidspunktet allerede fått så mye omtale at deres livestream-konsert fra storsalen på Chateau Neuf i Oslo ble sett over
15 000 ganger, i løpet av få dager.

Fredag 11. September slipper Yawn sin debut-single “Cement”, før de legger ut på sin release-turné. I en reise gjennom et univers av tunge maskinelle gitar-riff og vakre improviserte lydlandskaper, viser Yawn deg sin kunstneriske visjon, agenda
og genuinitet rett fra hjertet. “Cement” er en single fra deres kommende konseptalbum som gis ut på plateselskapet “Mindsweeper Records”.

Yawn består av:
Oskar Johnsen Rydh – Trommer
Torfinn Sommerfeldt Lysne – Gitar
Mike McCormick – Gitar/Supercollider
Tarjei Kjerland Lienig – Synthesizer
Simen Wie – Bass

https://www.facebook.com/yawnbandofficial/