NAVIAN slipper sin debut EP den 14. august

NAVIAN slipper sin debut EP den 14. august

Instrumentaltrioen Navian slipper sin debut EP "Reset" 14. aug

Instrumentaltrioen Navian har en genuin kjærlighet for musikk, elsker å nerde i studio og er en av svært få instrumentale band som opplever allsang på konsertene sine. Låtene på «Reset» ble til under all hast da bandet ble booket til en festival 1 måned frem i tid uten å ha musikken klar – den kreative trioen tok utfordringen, jobbet intenst og ente opp med så bra materiale og god respons at de gikk rett i studio for innspilling og fortsettelsen av bandet.

 

Navian bygger musikken sin på tekniske melodilinjer, interessante rytmer, store lydlandskap og fete hooks. De har blitt omtalt som Norges svar på Animals as Leaders, og lar seg inspirere av artister og band som Plini, Intervals og Polyphia. Medlemmene møttes under en bachelorgrad i populærmusikk og alle er session musikere på siden. Man kan trygt si at trioen er over gjennomsnittet interessert i musikkteori- og historie, produksjon, instrumenter og utstyr. Navian startet som en slags lekeplass hvor de kunne utfordre seg selv og lage akkurat den musikken de ville. «Det å øve på noe vanskelig, noe som føles som vi aldri kommer til å klare, å bruke utallige timer for å så kunne mestre det. Den gleden er ubeskrivelig. Dette er noe vi alle elsker. Det kan nok sammenlignes med sport og hvordan mestringsfølelsen er når man scorer det avgjørende målet under en viktig kamp!»

Bandet ble manifestert på bare en måned. Det hele startet med at bassisten var på en konsert med Polyhia og bestemte seg for at et sånt band måtte han også lage. Derfra ble line-up-en satt, men de fikk først fart på sakene etter en festivalbooking. «Det som fikk oss til å skrive ferdig de 4 første låtene, var at vi hadde blitt booket til vår første spillejobb. Dette var en festival som skulle skje 1 måned etter at vi hadde blitt booket, og på dette tidspunktet hadde vi kun idéer til hvordan låtene skulle være. Så nå hadde vi plutselig en deadline på 1 måned på å skrive alt ferdig slik at vi kunne gjennomføre denne konserten. Etter god respons ble vi motivert til å gå i studio for å spille in ”Reset”.»

Etter å ha fått ferdig noen låter, spilt på by:Larm 2020 (hvor det ble nynne-allsang på «Multiplayer»), varmet opp for The New Death Cult og fått platekontrakt på Indie Recordings, har bandet samlet alle låter i ny forpakning under EP-en «Reset»! Planene for fremtiden er også allerede i gang: «Vi er allerede i gang med debutalbumet vårt og gleder oss veldig til vi kan vise det frem! Det slippes i første kvartal av 2021.»

Men først;
«Reset» er en fengende og leken EP som viser en trio med solide talenter helt i starten sin karriere. EPen (fysisk) slippes 14. august via Indie Recordings!

Vinyl pre-order her:  https://shop.indierecordings.no/collections/navian

Navian er:

Martin Stenstad Selen – Gitar
Ola Dønnem – Trommer
Christian Alexander Espeseth – Bass

Følg Navian på: Facebook |    Spotify