NERGARD – ga ut ny single, en tribute til Tony Mills

NERGARD – ga ut ny single, en tribute til Tony Mills

NERGARD – ga ut ny single, en tribute til Tony Mills

"UNDER FIRE" er en ny fersk single fra NERGARD -prosjektet til Andreas Nergård – som er tribute til den legendariske, avdøde sangeren Tony Mills, kjent fra TNT og Shy.

Andreas hadde med seg et knippe dyktige, anerkjente musikere, blant annet Nils K. Rue (Pagan’s Mind) og Victor Borge (ex TNT)

 

BIO:

2010: med et hode full av drømmer bestemte den 21 årige musikeren Andreas Nergård seg for å virkeliggjøre en drøm han hadde hatt i mange år; å lage plater med sine favorittartister i metal-sjangeren. Han så for seg et ambisiøst storslagent prosjekt hvor store internasjonale navn ble forent med lokale talenter fra Trøndelagsområdet. Iløpet av årene som har gått har han fått jobbet med store navn som Elize Ryd (Amaranthe), Ralf Scheepers (Primal Fear, Gamma Ray), Mike Vescera (Yngwie Malmsteen), Tony
Mills (TNT, SHY), Göran Edman (Yngwie Malmsteen, John Norum), Michele Luppi (Whitesnake), Nils K. Rue (Pagan’s Mind), Michael Eriksen (Circus Maximus), David Reece (Accept) og mange flere. Blant de lokale talentene kan f.eks fantastiske
Sunniva Unsgård nevnes.

Siden utgivelsen av debut EP’en ”The Beginning” i 2011 har Nergard fått utgitt to album og en nyinnspilling; Memorial for a Wish (2013 & 2018) og A Bit Closer To Heaven (2015). Sistnevnte hadde blant annet den kritikerroste singelen "On Through The Storm" med den meget anerkjente svenske sangerinnen Elize Ryd. Denne platen tok Nergard til flere store scener hvor de fikk spilt med blant annet Sabaton og Stratovarius. Å skrive en oppfølger til ”A Bit Closer To Heaven” var lettere sagt enn gjort. Skrivingen av nytt materiale tok lang tid da Andreas ønsket å ta den musikalske retningen i en tyngre og mer symfonisk retning. For å fylle gapet mellom platene utgav Andreas en nyinnspilt versjon av debutplaten "Memorial for a Wish" i 2018. Denne versjonen presenterte sangene i nye drakter og hadde en mye bedre og tyngre mix. Etter denne utgivelsen gikk Nergard under radaren i over ett år for å gjøre ferdig den tredje platen, konseptplaten “Eternal White” som tar for seg karolinernes
dødsmarsj over Tydalsfjellene. Utgivelsen er peilet inn mot en dato sent i 2020.

https://www.facebook.com/nergardmusic