Djerv tilbake med ny musikk

Djerv tilbake med ny musikk

Foto: JØRN VENBERG
Djerv tilbake med ny musikk
 
Etter nesten et helt tiår er Djerv endelig tilbake med ny musikk! I flere år har bandet vært ute av spill pga sykdom, men er nå sterkere enn noen sinne og klare til å gjeninnta tronen som et av de beste hard-rock bandene fra Norge. Låten “Throne” handler om å sloss med seg selv, sitt eget sinn og om å ta tilbake kontrollen over eget liv. Ta tilbake tronen i ditt eget kongedømme.

Etter sin 6 år lange dvale har Djerv atter våknet til liv, og denne gangen er det mer rock enn før, men fortsatt kompromissløst og umiskjennelig Djerv. “Throne” er den første nye musikken fra bandet på nesten 10 år og låten viderefører soundet Djerv ble kjent for, samtidig som den tar et skritt mot et mer definert rocke-uttrykk. “Vi ville prøve noe litt annerledes, noe litt mer up-tempo og enklere. Ikke overtenke det hele for mye …” sier Erlend (trommer).

Tekstmessig har låten en veldig annerledes og ikke fult så lettsindig tilnærmelse, siden den tar for seg bakgrunnen for bandets plutselige dvale i 2013. «Throne» handler om å sloss med deg selv, ditt eget sinn og om å ta tilbake kontrollen over ditt eget liv. Ta tilbake tronen, og herske i ditt eget kongedømme.” forteller Agnete.

 
Fansen har ventet tålmodig og ønskte bandet varmt velkommen da nyheten om deres live-comeback begynte å spre seg i fjor. Nå er det endelig også ny musikk på trappene, og i tillegg til “Throne” planlegger Djerv å slippe ytterliggere 3 låter og videoer i løpet av 2020. “Vi har ikke satt noen release-dato for et nytt album enda, og slik situasjonen er nå må vi bare ta det låt for låt. Men det er en ganske interessant tilnærming, og det gjør det lettere å fokusere. Oppgaven foran deg er liksom mer overkommelig enn det jeg føler et helt album ville vært nå. Vi får ta det med baby-steps.” smiler Agnete. “En bra ting med denne tilnærmingen er at vi kan slippe musikk mye oftere, noe jeg ser veldig frem til” sier Erlend, og legger til “Det vil også gjøre det mulig å ta inn nye låter i live-settet raskere, og publikum vil ha fått en sjans til å høre dem”.

Apropos konserter så hadde Djerv som så mange andre planene klare for 2020. Etter fjorårets vellykkede comeback på festivaler som Tons Of Rock, Norway Rock Festival og Malakoff skulle de fortsette de med utvalgte festival-opptredener i vår og sommer, samt en headliner-turnè i Norden til høsten. Slik ble det ikke, men om ting går etter planen legger Djerv ut på turne tidlig 2021 og da tar de med seg noen nye; «Jeg har blant annet bestemt meg for å ta frem igjen låter vi skrev i Animal Alpha.» sier Agnete. «Jeg har savnet musikken og den karakteren jeg var da, så det kommer til å bli utrolig gøy å utfolde den delen av meg selv på scenen igjen».

«Vi ønsker å gi publikum en oppgradert versjon av Djerv i 2021» sier Erlend. «Vi har allerede tonnevis med ideer vi leker med, og målet er å få folk til å synge, danse og le, headbange – alt i en herlig mix. Vi gleder oss veldig til å komme ut å spille igjen.»

I 2020 er altså Djerv klare med både ny musikk og nytt live-show, og om det blir like gøy som for Jonathan Seltzer fra Metal Hammer UK på Djerv`s siste London-konsert, bør det bli en bra: «… når et band kan utløse et turbo-ladet angrep som vil skrelle et lag av Kvelertak fansen, og når det er legemliggjort i en stemme og tilstedeværelse så unik og fryktløs som Agnetes, blir du kastet inn i rikets åpenbaring fra første tone».

Djerv spiller 4.juli på Stromfestivalen Musikk & Kunst i Trondheim

Djerv Live:
11.12.20 –Eindhoven Metal Meeting (NL)
01.04.21 –Inferno Festival (NO)
25.09.21 –Nordic Metal Meeting (FI)
Jan/feb21 –Headliner tour Nordics TBA
Lineup:
Agnete Kjølsrud
Erlend Gjerde
 
Throne Credits:
Music by: Agnete Kjølsrud, Erlend Gjerde, Stamos Koliousis
Lyrics by: Agnete Kjølsrud, Erlend Gjerde
Recorded & Mixed by Stamos Koliousis
Produced by Djerv & Stamos Koliousis
P-Line: Indie Recordings ASC-Line: Indie Recordings AS under exclusive license from Djerv Music