ASTROBABES – ny EP ute idag

ASTROBABES – ny EP ute idag

Bilde av Johnny Normann Berg

Pønkrockbandet ASTROBABES slipper sin tredje EP "Forfall" idag, den mørke oppfølgeren til høstens EP, Hovmod.

ASTROBABES scenedebuterte for 300 publikummere på Samfunnet Bislet høsten 2016, og slapp debut-EP-en Desperat høsten 2018. Tittelkuttet derfra har våren 2020 nådd 26 000 avspillinger på Spotify, har blitt anbefalt av Spotifys kuratorteam flere ganger, har blitt spilt på NRK-kanaler, og er listet på Ordentlig Radio. 

De siste månedene har fått bandet til å "reflektere over hvorfor vi driter oss ut igjen og igjen, hvorfor statusjaget i dagens samfunn er så skadelig, og hvorfor isolasjon fører til at  vi hater livene våre. Vi savner å spille konserter, stagedive, samsvette i moshpiten, og klemmes før, under og etter konsertene våre. Punkekonserter hvor man må holde 1 meters avstand er ikke punkekonserter slik vi liker dem. Mens vi vasker henda og venter på bedre tider, forfaller vi sakte, men sikkert alle mann. Men punken dør aldri, den består! Nå vet vi ikke når vi kan spille igjen, men vi gleder oss til å fortelle dere det."

 

astrobabeskrøsset.jpg
ASTROBABES live@KRØSSET 2017
Bilde av Kristina Aurore Kvåle

 

I høst spilte Astrobabes for fulle hus på Oslo Bloodbath, og på sin egen releasekonsert på Vaterland i Oslo 12. oktober. I tillegg turnerte de i Stavanger (Checkpoint Charlie), Trondheim (Fru Lundgreen) og Bergen (Hulen). I 2019 spilte de på Påskepunken (Stavanger), Musikkfest (Oslo), Betong Punk & BBQ (Oslo), Ladehammerfestivalen (Trondheim), Pønk i Parken (Sarpsborg), Krisslee-festivalen (Mandal), og på Vaterland (Oslo). 

 

Den første konserten de gjorde i Bergen (Victoria), der vokalisten ble angrepet av en publikummer som «ikke likte østlendinger», ble utsolgt.

I tillegg til å spille arrangerer de Punk & BBQ-festivalene i Oslo, som siden 2017 har trukket ca. 1000 publikummere. 

 

Astrobabes er
Tarjei Westby – vokal
Espen Hagås (Shot At Dawn) – bass
Andreas Kjelstrup (Predikant) – trommer
Petter Brønstad – gitar

Facebook / Spotify / NRK Urørt / YouTube