MAKTKAMP – Anti-hvitsnippmusikk til nasjonaldagen

MAKTKAMP – Anti-hvitsnippmusikk til nasjonaldagen

MAKTKAMP – Anti-hvitsnippmusikk til nasjonaldagen

Med nasjonaldagen på trappene, er det på sin plass å få presset og strøket dressen, for gutta i MAKTKAMP syns at dress er et flott festantrekk. Men når festen er over, er de nådeløse i kritikken mot dem som fremdeles skamløst bærer den rundt som statussymbol. I låta Dressmann, som kommer ut idag i singelformat på alle plattformer, tar MATKAMP et oppgjør med makt- og pengejageren i dress. Han eller hun som setter seg selv først. Etikkforvrengeren. Kalosjjævelen.

Hør låta her

MAKTKAMP er et band og en samfunnsbevegelse. En motvekt mot hensynsløs grådighet og maktsyke. En hyllest til velferdsstaten. Med skrått, kritisk blikk og en klar stemme, som skjærer gjennom den hvite støyen, leder MAKTKAMP folket i riktig retning. En solidaritetens hyrde, om du vil.

Bandet ble dannet i en nyvasket leilighet på Tøyen i 2019, da dets nordnorske sønner omsider gjorde alvor av tomme trusler. I løpet av kort tid var musikken skrevet og spilt inn i RedLine Studio, hvor tekniker og produsent Marius Melleby raskt hoppet på vredesplogen som gitarist. I dragsuget tok han med seg bassist Alexander Melbye og dermed var besetningen komplett. I februar 2020 kom debut-utgivelsen MAKTKAMP EP, og snart fulgte den sagnomsuste ilddåpen på Vaterland. Som svar på tiltale fra COVID-19, gikk bandet umiddelbart i gang med innspilling av singelen “Dressmann” – første steg mot bandets første fullengder i 2021.

Musikken bærer preg av intensitet og energi fra punkscenen og melodiske gitarriff fra scandirocken, toppet med en blodig, samfunnskritisk growl på innlands-nordnorsk. Kall det hva du vil: rock, metall, piggtrådmusikk. “…en slags blanding mellom Kvelertak og Bigbang”  -Yngve, heavymetal.no.

https://www.facebook.com/maktkampband/

https://linktr.ee/maktkamp