AIRHOG – slipper single fra debutalbum

AIRHOG – slipper single fra debutalbum

Metalbandet Airhog fra Oslo og omkringliggende småsteder slipper single fra debutalbum

«CONTROLLED OPPOSITION: The Hermetic Order of the Syncretic Front» ble forkortet på Spotify med navn «Controlled Opposition» – https://open.spotify.com/track/6Ssgf5rLpHCdXCKzW53DBo

Singlen er tatt fra debutplata "Fringerock", som slippes digitalt den 22. mai. 

 

Albumet er eklektisk og har treffpunkter i mange av de tyngre musikalske sjangrene. På samme måte har det blitt hentet visuell og tekstlig inspirasjon fra mange ulike, og ofte sprikende, kilder. Helheten forsøker å skildre sinnsstemningen til en søkende sjel, som forsøker å skape seg en mening – eller finne sannhet – i kaoset av konspirasjonsteorier som florerer på nett og i kommentarfelt.

Musikalsk utvikler albumet seg i en stadig hardere retning, og i løpet av 40 minutter med spilletid blir det stadig mørkere – mer intenst og progressivt. Tekstuniverset går fra å være søkende til forkynnende – og er spekket med ideer, fraser og tankegods fra mer eller mindre kjente internettbaserte konspirasjonsteorier. En del av helheten i konseptalbumet er også en 44 siders rikt illustrert booklet full av okkult symbolikk, religiøs synkretisme og en nesten schizofren samling populærkulturelle sitater.

Musikalsk, lyrisk og visuelt er dette en vill og uforutsigbar søken etter sannhet i en digital verden befolket av ansiktsløse stemmer: partisane sannhetssøkere, alternativ media-aktivister, myndighets-propagandister, teknokratiske portvoktere, gjeng-mobbede individer – og hele hærer av troll og roboter, som alle hevder å besitte den ene faktiske sannhet! I denne dystre og uoversiktlige undergrunnen blir egentlig det største spørsmålet: «hvem kan stoles på?»

 

airhogband1.png

 

Kort Bio:

Neverton United er et band-konglomerat som gir ut musikk av det rocka slaget. Medlemmene har tidligere spilt i flere ulike bandNeverton United er et band-konglomerat som gir ut musikk av det rocka slaget. Medlemmene har tidligere spilt i flere ulike band, med hver sin tydelige musikalske profil, men disse bandene har over tid har endt opp med å bestå av akkurat de samme medlemmene. I stedet for å jobbe isolert, stykkevis og delt med hvert enkelt prosjekt, arbeider de nå mer helhetlig under den raust inkluderende Neverton-fanen, samtidig som de tidligere bandenes egenart og stil bevares. Under AIRHOG-aliaset kan medlemmene leke seg med med progressiv pop-punk-metall med en tydelig skandinavisk rocke- dialekt – i tett samarbeid med undergrunnskunstner Les Inkwell, som bidrar med pretensiøse konsepter, tekstunivers, illustrasjoner 

https://nevertonunited.com/airhog

https://www.facebook.com/Airhog-107737937561142/