Kari Rueslåtten slipper nytt album

Kari Rueslåtten slipper nytt album

Kari Rueslåtten slipper nytt album

8. mai slipper Kari Rueslåtten sitt nye album Sørgekåpe. Med sin enestående stemme med røtter både i folkemusikken, metal og klassisk sang, har Kari Rueslåtten utviklet et eget uttrykk innenfor alternativ folk-pop som har tiltrukket seg et publikum fra alle verdens hjørner.

Norske tekster: For første gang siden debutalbumet Spindelsinn i 1997 gir Kari Rueslåtten ut musikk med norske tekster. «Det er med en slags skrekkblandet fryd at jeg skal gi ut musikk på norsk. Ordene blir så direkte, og alt føles mer nært og personlig. Det oppleves som om man blir mer eksponert enn når man synger på engelsk.» At hun synger på norsk igjen er noe mange av Kari Rueslåtten sine internasjonale følgere har etterspurt i lang tid. «Det er utrolig gledelig å se hvordan også det utenlandske publikummet mitt ser ut til å omfavne at jeg nå synger på norsk igjen.»

Det vakre i det mørke: Om albumet Sørgekåpe sier Kari Rueslåtten: «Sørgekåpe beskriver følelsen man kan ha i de ensomme timene på natten der alle tanker blir blåst ut av sine proporsjoner, og de mørke tankene vinner kampen mot virkeligheten. Når lyset endelig trenger gjennom gardinene er man så sårbar at sinnet kan bli vippet over av et vingeslag fra en Sørgekåpe. Den mørke, vakre sommerfuglen.» Kari Rueslåtten mener det er lov å dvele litt, og la seg inspirere av, det mørke og dystre: «Det kan være mye vakkert å finne der.»

Utenlandsk publikum: Sørgekåpe er Kari Rueslåtten sitt åttende soloalbum. Hun har alltid hatt et betydelig publikum i utlandet, og den første singelen fra det nye albumet, tittellåten Sørgekåpe, har fått en overstrømmende mottakelse blant Kari Rueslåtten sine trofaste fans rundt i verden. Siden publikummet til Kari Rueslåtten er spredt over så mange land var det tidligere et stort problem å nå ut til alle med musikken. Men med digitalisering av musikkbransjen og kommunikasjon på sosiale medier har dette endret seg. «Det er fantastisk å så enkelt kunne spre musikken min globalt gjennom strømmetjenester. Mange sier at den digitale utviklingen i bransjen er et problem. For meg har det vært en gave.»

Strålende stemme: Med det nye albumet befester Kari Rueslåtten sin evne til å levere strålende vokal flettet inn i et særegent stemningsfullt og melankolsk lydbilde som hun har utviklet gjennom et langt musikkliv. I ungdomstida studerte Kari Rueslåtten klassisk sang på dagtid og spilte i metal-band på kveldene. «Å blande elementer fra ulike sjangere har alltid vært helt naturlig for meg.» Hun ble først kjent gjennom utgivelser med prog-metal bandet The 3rd and the Mortal, før hun startet sin solokarriere med albumet Spindelsinn (Sony Music) i 1997.

Spilt inn på Nordmøre: Sørgekåpe er spilt inn i Dreamfarm studios, et studio bygget inn i en gammel låve midt på et langstrakt jordet omringet av vakker natur i Surnadal på Nordmøre. «Det å kunne sitte slik nærme naturen og spille inn musikken ga veldig god mening. Jeg har alltid latt meg inspirere av den norske naturen og folklore og mystikk. Og så er det noe med Nordmøre og nordmøringer da – jeg er jo gift med en, så jeg vet jo hva jeg snakker om – det er noe med varme, ro, klokskap og humor. For produsent Jostein Ansnes var det en ekstra bonus at skiva ble spilt inn i hjembygda på Nordmøre.»

Medvirkende musikere:
Jostein Ansnes – produsent og gitarer
Gjermund Silset – bass
Stian Lundberg – trommer
Frode Flemsæter – keyboards

Om Kari Rueslåtten:

Kari Rueslåtten, bosatt i Trondheim, startet sin musikkarriere i det progressive metalbandet The 3rd and the Mortal. Etter at hun forlot bandet allerede i 1995 og fjernet seg fra metalsjangeren, har Kari Rueslåtten gitt ut sju soloalbum; henne første, og hittil eneste album på norsk, Spindelsinn, kom i 1997 og i 2017 feiret hun 20 års jubileum med albumet Silence is the Only Sound. Rueslåtten har tidligere blant annet vært nominert til Spellemannsprisen og hatt radiohiter som ”Make Me a Stone” og ”Other People’s Stories”. Kari Rueslåtten har fans over hele verden, hun har turnert i Europa og Latin Amerika, både med egne konserter og som del av The Sirens, et prosjekt hun har sammen med Anneke van Giersbergen (ex The Gathering) og Liv Kristine (ex Theatre of Tradgedy). Hun har også samarbeidet med blant andre Åge Aleksandersen og Tuomas Holopainen fra Nightwish.

https://www.facebook.com/kari.rueslatten.official


https://karirueslatten.com/