Pekula IOTA – Erlend Mokkelbosts hjertebarn aktuell med mixtape og showcasekveld

Pekula IOTA – Erlend Mokkelbosts hjertebarn aktuell med mixtape og showcasekveld

Pekula IOTA – Erlend Mokkelbosts hjertebarn aktuell med mixtape og showcasekveld

PEKULA IOTA

Mall Girl + Morten Qvenhild + dj. Flugvel og Geimskip (is)
+ Øyvind Mathiesen + DJ Spole Eivind
BLÅ | Torsdag 23. januar 2020 | 20:00 | 200kr | id:20

Web: https://blaaoslo.no/arrangementer/pekula-iota/
FB: https://www.facebook.com/events/514440029172661/

Erlend Mokkelbosts hjertebarn aktuell med mixtape og showcasekveld!

IOTA er en ny konsert- og utgivelsesserie i regi av plateselskapet Pekula, i samarbeid med konsertstedet BLÅ og Liveurope.

Idéen er å belyse interessant musikk innenfor en rekke sjangre, og det både i form av utgivelser og klubbkvelder. Vår misjon er å bygge bro mellom forskjellige utrykk, uten å ha direkte eierskap til alle artistene.

Hånd i hånd med klubbkvelden kommer den første utgivelsen som er en real godbit i form av en limited edition kassett bestående av 15 eksklusive spor, signert en rekke amerikanske og norske artister. Den vil også bli sluppet digitalt i februar.

På IOTA finner du blant annet norske navn som Håkon Kornstad, Geir Sundstøl, Morten Qvenild, Aiming For Enrike, Arthur Kay, Silje Huleboer, Whalesharkattacks og Øyvind Mathisen, i selskap med amerikanske navn som Spencer Zahn (Kimbra, Kindness etc), LA Pill Harmonic (Kamasi Washington, Hiatus Kaiyote, Wayne Snow etc), LA-baserte Among Savages og New York-duoen Star Rover. – som alle har levert ekslusiv musikk til denne utgivelsen.

Pekula IOTA skal bli arrangert 4 ganger i året på BLÅ, og den første utgaven blir torsdag 23. januar, med følgende bukett av artister:

| | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

MALL GIRL
Er det pop, er det jazz, eller er det så nøye? Mall Girl har ingen problemer med å hevde seg i rekka av unge norske band som bruker jazzbakgrunnen sin som fundament for cutting edge indie-pop.

Mall Girl er et ungt popband som på kort tid har blitt kjent for sine energiske liveshow. Inspirasjonskildene spenner fra 80s pop til noise og math-rock til indie, og er knyttet sammen av et lekent uttrykk og en frigjørende holdning til det å lage musikk. Det har gått raskt fremover etter at de spilte sin første konsert i februar 2018 og lastet opp «Slay Queen» til Soundcloud og NRK Urørt noen måneder senere. Låta ble umiddelbart anbefalt av Urørtpanelet, bandet ble utnevnt som Månedens Urørt med heavy rotasjon hos NRK P3 og internasjonal musikkbransje har begynt å banke på døren. I løpet av det siste året har Mall Girl spilt på store Skandinaviske festivaler som Øya, Roskilde og Bylarm.

DJ FLUGVÉL OG GEIMSKIP (ISL)
dj flugvel og geimskip (aka Airplane & Spaceship) er enmansorkesteret til Steinunn Hardardottir. Musikken kan defineres som elektronisk horror, med en svevende tvist. Kjent for fargerike live- opptredener med en poetisk tyngde som trekker lytteren med inn i ukjente universer, mystiske drømmer og møter med kveldens mange farer. Konsertene hennes er en herlig blanding av musikk, skrekkhistorier, poesi og teater.

MORTEN QVENILD
Morten Qvenild er en særs kreativ og innovativ musiker innen europeisk jazz og andre beslektede sjangre. Du har hørt han i og med In the Country, The National Bank, a-ha, Susanne Sundfør, Arve Henriksen, Thomas Dybdahl, Nils Petter Molvær, Jaga Jazzist, og Susanna and the Magical Orchestra, for å nevne noen.

Hans soniske paletten er stor og fargerik, og ved å blande organiske elementer og elektronikk i forskjellige former skapes det innfallsrike komposisjoner i møte med improvisasjon. Soloalbumet “Personal Piano”, utgitt i Oktober 2015 på Hubro, ble nominert til Spellemannsprisen i Åpen Klasse og Komponist-kategorien.

ØYVIND MATHISEN
Musiker, produsent og komponist med base i Oslo/Berlin. Aktuell med ny soloutgivelse på eget label (YVN) i 2020 og samarbeidsprosjekt med blant andre Bendik Baksaas. Mathisen har produsert for blant andre Nils Bech, Gundelach, Cezinand og Ary, samt laget filmmusikk til prisbelønnede filmer og TV-serier i tillegg til musikk for teater/performance, egne ting og remikser for andre.

DJ SPOLE EIVIND

Kassettens tid er ikke forbi. I anledning slipp av vår eksklusive kassett, falt valget høyst naturlig på DJ SPOLE EIVIND. Med mange mil med teip i samlingen, spiller han i kveld musikk innenfor en rekke sjangre og utrykk – med alt fra nigeriansk boogie og japansk citypop til andre både kjente og obskure artister som gir ut sin musikk på kassett.