BEYOND THE GATES – DAG 3, LØRDAG –

BEYOND THE GATES – DAG 3, LØRDAG –

 

Beyond the Gates 2019

Dag tre/lørdag
 
Necros Christos
Dette var også et ukjent band for meg, men dæven, en bra oppdagelse og en god start på siste dagen.
 
Lucifer
Ååå, Lucifer, det ble en stor forelskelse.De kom som et frisk ,men dypt pust og trollbandt flere enn meg.De var rett og slett perfekt, absolutt et høydepunkt i kvelden.Har hørt de i etterkant og det når ikke live opplevelsen av bandet. Der var det virkelig noe ekstra!
Midnight
Det begynner å bli mange maskeband. De andre maskerte banda er sky, Midnight var utadvendte og energiske. De sto ikke et sekund stille og beveget seg ut mot publikum, delte til og med ut øl. Det var skikkelig bra, med sinnsyk energi. De var blant mine nye oppdagelser og av de banda jeg likte aller best.
 
4e59cf58958f7a02b3ae0881f9c02dd3.jpg
CANDLEMASS live at Beyond the Gates 2019
Photo by Silje Storm Drabitius/Storm D -Live photography

 

 
Candlemass
Jeg var veldig spent på Candlemass, et band jeg har likt godt i mange år,men som på en måte er blitt ihjælspilt .Tenkte det fort kunne bli litt tamt.Jeg innså fort at der tok jeg feil, de blåste liv i de gamle sangene sine igjen, så de fikk ny giv, rett og slett fett.
Abbath
Forrige gang jeg så Abbath, var på Inferno festivalen, hvor han som hovedband gikk av scenen etter et par låter.Det var en sær opplevelse.Ryktene gikk etter dette om at dette var regelen, mere enn unntaket, at han gikk av scenen eller ikke dukka opp. Spenningen var derfor stor, det var jo også på hjemmebane, så regnet med at det ville funke bedre i egen by.
Etter en lang intro sekvens kom bandet og Abbath på scenen. Det var faktisk veldig bra og etter utallige greier om Abbath på humorfronten, var det veldig forbausende. Det var et sterkt band, som rett og slett holdt en skikkelig fet konsert, uten ablegøyer, drama eller mye greier. Jeg vet jo at bandet består av skikkelig bra musikere, men mye kommer i skyggen av formen til vokalisten.
Siden denne kommer seint, har det nettopp vært enda en runde med drama og avlysning i sør Amerika denne gang. Jeg håper virkelig at Abbath får litt hjelp til å holde formen mere stabil, for når de er i form er de et kjempebra band.
Og Abbath har akkurat gått ut og sakt at han må avlyse ting en stund fremover for å få hjelp med rusproblemene sine,det er full respekt for det.Ønsker han og bandet lykke til og gleder meg til å se de live igjen med en nykter Abbath,det blir veldig bra.
 
768a156e87f89fbb0f2621dd97ecb58a.jpg
ABBATH live at Beyond the Gates 2019
Photo by Silje Storm Drabitius/Storm D -Live photography

Restene av Watain
Som jeg skrev i starten, var jeg fornøyd med å ikke ha kommet inn på Watain som fotograf.
Under hele festivalen var det en stank, den typen som er så sterk at den ikke kan ignoreres og at en holder på å brekke seg. Jeg kjente den på forskjellige steder, framme i piten, på VIP område og i gangene. Hva faen var det, veldig sterk, men flyktig, vanskelig å si helt hvor den kom fra mellom alle folka. Det var først på lørdagen jeg gikk svar og bekrefter at det virkelig ikke bare var meg som kjente den. Vi var mange som lurte, så kom en av fotografene, samt noen andre som viste svar. Altså, under ritualene til Watain var det som kjent ventet blod, ganske mye, men de ber også publikum om bidrag. Denne gangen var det en som hadde med et spesielt bidrag på fronten, det ryktes at det var fermentert okseblod, det var ikke nytt. Dette ble ofret eller kastet inne på hulen, det traff fotografene. En måtte kaste klær og renset kamera i dages vis, han jeg snakket med sa det fortsatt hang i hans kamera, den stanken.Uansett da jeg kom inn etter pausen mellom to konserter,observerte jeg at alle lukta kom fra de med Watain jakkemerker, de som ikke kunne vaskes. De har vel en gratis minne som vil sitte i noen måneder.
Men etter å ha sett bildene, skulle jeg alikevel gjere vært på Hulen.

Slutten
Det var ganske langt på natt, endelig kunne jeg innvilge meg festivalens første øl, bildene var på vei over på harddisker og jeg kjente at nå kunne jeg gjerne bli sen. Adrenalinet bruste i kroppen etter 3 dager fotojakt, bra opplevelser og fet musikk. Men, hey, da var de andre ferdig eller rett og slett for full.Jeg endte opp med å slå iallefall følge en bra gjeng verftet og inn mot byen.
Gatene var ganske tomme, med unntak av festival folket. Vi gikk i samlet flokk, plutselig kjente jeg på at jeg glemt å spise siden lunsj, hele gjengen ble sultne. Det meste var stengt, med unntak av en typ kiosk, pølsesjappe. Da vi nærma oss, så vi fort at det her var neste stoppested for nattsultne metallhuer på jakt etter nachspiel. Ikke noe veggis meny der gitt, men selve situasjonen var så interessant at jeg ble sittende uansett. Masse bra folk,kjente og ukjente folk fra metallmiljøet og kjente band,med og uten sminke.
Det var ganske ubeskrivelige,men helt klart en potensiell filmscene til en David Lynch film.
Det hele toppet seg da Abbath kom med full scenesminke og ble bedt om å posere foran kiosken.Det er umulig å gjengi dette, men fantasisk avsluttning på en veldig bra festival.Anbefales på det sterkeste!