BEYOND THE GATES – DAG 2, FREDAG –

BEYOND THE GATES – DAG 2, FREDAG –

 

Beyond the Gates 2019
Dag to/fredag

Denne dagen hadde to forskjellige spillesteder.
Det startet på Kvarteret. Og med en forhåndsfavoritt, Inculter

Det var midt på dagen, de to første konsertene, Inculter hadde allerede  begynt da jeg kom meg inn i lokalet. Det var veldig fullt på Kvarteret, selv midt på dagen. Kvarteret er studentforeningens lokale, veldig bra sted, halvstore scene og galleri rundt oppe.

 
b474874946d8746eec3b25ef56de3f3c.jpg
INCULTER live at Beyond the Gates 2019
Photo by Silje Storm Drabitius/Storm D -Live photography

 

Inculter

Det er tredje gangen jeg ser Inculter.
De blir bedre for hver gang jeg ser dem, nå var de igjen blitt enda bedre og det ble en skikkelig fet start på dagen og dag to. Kvarteret var et veldig bra konsertlokale og Inculter passa godt på scena. De er simpelthen en av favorittband mine i den sjangeren, altså thrash metal. Har du ikke sett dem, anbefaler dem på det sterkeste.

Misotheist

Er nytt bekjentskap, som jeg ikke kjente til fra før.

Det var et heftig sceneskifte, Fr Inculter energiske thrash metal, til Misotheist dunkle og mere brutale svart metall. Jeg likte jo veldig godt begge deler, de treffer meg sterkt på forskjellige måter. Et lite helvete å ta bilde av de lysgjerrige banda fortsatt. Men musikalsk var det en av dagens høydepunkter. Da jeg skjønte at det var et av banda i Terraturpossessions  stall, skjønte jeg hvorfor. Liker alle banda i stallen deres, Misotheist ble ingen unntak. Konge konsert.

Så var det litt pause, før kvelden satt i gang på verftet, festivalens hovedscene. Det ble en tur på Apollon den dagen.

df9d79e0018379a59977f0b78f2a16a6.jpg
MISOTHEIST live at Beyond the Gates 2019
Photo by Silje Storm Drabitius/Storm D -Live photography

Om festivalen
Festivalen hadde en veldig bra lineup alle de tre dagene, lyden var veldig bra, arrangementene gikk ganske så knirkefritt Et  unntak var fotopass, men rutinerte som de var, laget de en fungerende løsning der og da, da passa var blitt  forsinka.
De var rutinerte og det er tydelig at det er en festival som har funnet sin plass, sånt er digg.
Som fotograf, var det en ting som var bød på utfordringer det var tiden i fotopiten. Vi var veldig mange fotografer, så vi delte inn i 6 og 6 foran scena, de tre første låtene. Kanskje ikke nøye for dere som leser her, men hva dere ser fra hvert band fra festivalen, er påvirket av når jeg og de andre fotografene var i piten. Var det lys eller har det mørkt, siden tida var knapp, var det noen band jeg ikke fikk noe særlig bilder av, jeg vet det var flere som slet med det.
Så noen av banda fikk ikke bilder som gjenspeilet konserten, kveldens favoritt, Emperor ble ramma av det.
Varathron
Først ut på verftet var Varathron, de kjente jeg ikke fra før. Det var veldig bra og en god start på hovedprogrammet. De ga det suget i magen jeg håpet. Veldig fet konsert og et band jeg har blitt kjent med i ettertid.

Nye oppdagelser og sjangermessig variasjon.

Det som er kjempebra på sånne festivaler, er nyoppdagelsene. Det kan være et kliss nytt band eller store band med mange år bak seg, som har sneket seg forbi oppdagelses radaren min.
Her var det sjangermessig god spredning, da er det lett å finne ting du ikke visste om.
Å ha så mange forskjellige band, gir også sjanse for å få den variasjonen, som for min del gir bedre kondis til å være gjennom så mange konserter etter hverandre uten å gå lei.

f17f2ca8809c302ba82502be0754c83f.jpg
ARCTURUS live at Beyond the Gates 2019
Photo by Silje Storm Drabitius/Storm D -Live photography
Horisont
Horisont ga et deilig lite avbrekk, nydelig prog rock ga litt nye krefter, det var 3 konserten for meg allerede.
De spilte et veldig bra sett og funka veldig fint, men var ikke mitt band, men veldig bra konsert uansett.

Arcturus
Arcturus var også et ukjent band for meg, sånn nå i ettertid så er jo bandet fullt av historie og kjente musikere innen den norske svart metall scena.Arcturus ble startet under navnet Mortem av Steinar Johnsen på keyboard, Jan Axel Blomberg (Hellhammer fra Mayhem) på trommer og Marius Vold som bassist og vokalist. Senere begynte Tomas «Samoth» Haugen (fra Emperor) på gitar. Marius Vold ble byttet ut med Kristoffer «Garm» Rygg (fra Ulver) og de spilte inn EP-en Constellation som ble gitt ut på Samoths eget plateselskap Nocturnal Art i 1994. Samoth forlot Arcturus etter dette og Arcturus fikk nå en ny gitarist, Carl August Tidemann, i tillegg til bassisten Hugh «Skoll» Mingay.Etter dette har de hatt flere utskiftinger. De starta tidlig på 90 tallet, de ble oppløst 2007, nå er de igang igjenDe har en bråkete historie.Har sett forskjellige artikler som sier litt forskjellig, men de skulle spille et old school sett.
Nok historie, de spilte et bra sett, jeg innrømmer at jeg var litt sliten og ble til ca midt i konserten, ikke fordi det på noen måte var dårlig. For det var absolutt veldig bra faktisk, jeg måtte ha litt luft og pause.
Det var det lite av, pauser, det gikk stortsett i ett.
Det skulle gjerne vært noen pauser, fordi jeg ville så gjerne få med meg hele kvelden.

bd6dd3dcb48e179c721808fcbbb36984.jpg
EMPEROR live at Beyond the Gates 2019
Photo by Silje Storm Drabitius/Storm D -Live photography

Emperor
Jeg gleda meg til å se dem live igjen, har tross mange forsøk bare sett dem live på inferno for et par år siden.Jeg har sett flere av sideprosjekta til flere av medlemmene, men de spiller jo mest utenlands.
Emperor er uten tvil et teknisk veldig bra band, det går fort og det er intenst.Personlig liker jeg nok det som drar litt i dybden, ikke de melodiske raske gitarsoloene. Men det er fett, det er profft og antagelig en av banda som kunne trengt en enda større scene.
Som fotograf ble det ikke noe serlig å skryte av,var skikkelig uheldig med turen i piten,lite lys  og tid.Men verftet kokte og det var skikkelig fett.

Primordial
Primordial var enda et band som hadde sneket seg unna radaren min,det ble det fort slutt på.
Det var faktisk en av mine største oppdagelser på BTG.Det bandet hadde det jeg ser etter