Trøndersk pønkeband slipper julesingel 29. november

Trøndersk pønkeband slipper julesingel 29. november

Trøndersk pønkeband slipper julesingel 29. november

 

Astmatisk Gapskratt gir ut julesingel

Steinkjerpønkerne i Astmatisk Gapskratt har hatt et spesielt forhold til jul i flere år, nå kommer for første gang en studioinnspilling som gjenspeiler det.

Tradisjonen med å spille egenkomponerte julesanger på arrangementet "Julepønk" i Steinkjer startet i 2012, da med tre av bandmedlemmene under et annet navn.
To år senere spilte bandet for første gang med bandnavnet Astmatisk Gapskratt, da ble det spilt et sett med BARE julesanger og bandet annonserte samtidig at de fra januar ville bli en kvartett.
I de sju årene det har vært tradisjon å spille på Julepønk har bandet skrevet et par nye sanger hvert år, og har brukt å slippe dem på Facebook som mobilfilmede øvingsromopptak i en slags "julekalender".

Drømmen er å engang gi ut en full juleplate, før bandet startet innspillingen av sitt debutalbum "Heller fargerik enn kald" (2018) ble det lekt litt med tanken, men den ble fort slått vekk siden det virket rart å gi ut en juleplate uten å ha gitt ut noe annet først.

Juleverksted

Singelen "Juleverksted" handler som tittelen tilsier, om juleverksted. Jeg-personen i teksten sitter på juleverksted og blokkerer ut alt og alle andre, fullstendig konsentrert på sitt eget mesterverk som krever masse presisjon og tid: En flettet glanspapir-juletrekurv med selburose på.

Coverbildet til singelen er nettopp en slik kurv, flettet av gitarist Enok "Kjetting" Moe.

Samleplate

Sparket til å faktisk gå i studio og spille inn en av julesangene og gi ut singelen kom da Robert Dyrnes i plateselskapet Fucking North Pole Records kom med ideen om å gi ut en samleplate med norske pønkesanger med juletema. Resultatet, platen "Julepønk i Norge", kommer ut 29. november, og inneholder i tillegg til Juleverksted-sangen gamle og nye sanger fra band som Life… But How To Live It?, BAKRUS, Honningbarna, Feet-Punk, Sugar Louise, Fuck Ups, Ramalama das Pönkabteilung, Karsk Gutan, NEPERUD, Brillejesus, Slim 69, Dead Swingers, Haust og Barren Womb!

Samleplaten blir foreløpig den eneste muligheten til å få kjøpt låta i fysisk format, til Astmatisk Gapskratt får ut fingeren og faktisk gir ut en hel juleplate. Den kommer i 300 eks, hvorav 100 er nummererte og trykket på grønn vinyl.

Singel

Låten er innspilt i Tremolo Studio i Steinkjer med Johnny Holmvik som tekniker, og mikset i Nautilus Studio av Eskild J. Næss, som selv spiller i bl.a. Anti-Lam Front og Døden. Singelen blir gitt ut digitalt av svenske Second Class Kids, som også ga ut debutalbumet.

https://www.facebook.com/AstmatiskGapskratt/

 

astmatisk-album.jpeg