FAITH NO MORE topper nytt storslipp fra Tons of Rock

FAITH NO MORE topper nytt storslipp fra Tons of Rock

FAITH NO MORE ER TILBAKE OG BEKREFTER ETTERLENGTET NORGESBESØK SOM HEADLINER PÅ NORGES STØRSTE ROCKEFESTIVAL

 

De amerikanske legendene har fått internett til å koke med rykter de siste dagene, og bekrefter i kveld sitt første Norgesbesøk på hele 11 år. Også suksessbandet Bring Me The Horizen som forrige uke ble nominert til Grammy offentliggjøres til Ekeberg 2020.

Det gjør de sammen med eksperimentelle Baroness og Paradise Lost som skal fremføre «Draconian Times» i sin helhet. Også spellemann-grossistene Enslaved, Ukrainske Jinjer, Blues Pills og Bokassa er bekreftet til festivalen som opplever et­ ellevilt billettsalg etter slipp av Iron Maiden og Deep Purple tidligere i november. 
 
SENSASJONELL DRØMMEBOOKING!
-Vi er ekstremt stolte av å kunne presentere legendariske Faith No More på Tons of Rock 2020. Det er et drømmeband for oss, og en eksklusiv booking vi vet vil glede mange. Sammen med Iron Maiden og Deep Purple kroner vi neste års program med headlinere fra det øverste sikte i rock- og metalhistorien sier en stolt bookingsjef Jarle Kvåle.

Faith No More kombinerer elementer av rock, funk og metal, og er viden kjent for sin helt unike musikkstil. De har gitt ut seks studioalbum, inkludert bestselgerne «The Real Thing» (1989) og «Angel Dust» (1992). Bandet har solgt millioner av album på verdensbasis før de, til fansens store fortvilelse, ble oppløst i 1998.  
 
Den særs etterlengtede gjenforeningen fant sted i 2009, hvor de blant annet spilte på Hove samme år – den eneste konserten på norsk jord på denne siden av årtusenskiftet. I kjølvannet av comebacket slapp de albumet «Sol Invictus» i 2015, og siden har det vært stille fra bandet  også på livefronten.
 
FRA WEMBLEY TIL EKEBERGSLETTA
 
– Faith No More har med sin musikk og lydbilde inspirert enormt mange band og musikere. Bandet har siden vi startet vært høyt på både våre og publikums ønskelister og det er stort for mange at de nå endelig kommer sier Tons of Rock pressesjef Lars Tefre Baade som legger til at resten av dagens slipp for all del ikke må stå i skyggen av headlineren.
 
-Sheffield-bandet Bring Me The Horizon har de siste årene tatt steget til å bli et av verdens mest suksessfulle rockeband. De har blitt mer melodiske med årene og refrengene har vokst i takt med fanskaren. De startet som et rent deathcore-band, men svitsjet over til metalcore før de begynte å implementere mer rock, pop og elektroniske elementer. Bandet har tidligere solgt ut både Rockefeller og Sentrum Scene her i Norge men i hjemlandet har de fylt Wembley!! Nå skal de møte erobre Ekebergsletta og sine norske fans fortsetter Baade.
 
Det eklektiske og eksperimentelle metalbandet Baroness har beina godt plantet i sludgen og postmetallen. De Grammy nominerte rockerne slapp sin femte plate «Gold & Grey» i sommer. Kritikerne hyller albumet, og mener de er på høyden av karrieren
 
Paradise Lost performing «Draconian Times» exclusively
Siden oppstarten i 1988 har britiske Paradise Lost vært et av de største navnene på goth- og doommetal-scenen. De har ofte blitt omtalt som en perfekt krysning av Metallica og Sisters Of Mercy. Deres unike blanding av piano, tunge gitarer og et massivt industrilydbilde har gjort dem til sjangerfavoritter også her hjemme.
 
Enslaved er et band som knapt trenger noen introduksjon. Det ikoniske ekstrem-metalbandet kan vise til et hav sterke album, panegyriske anmeldelser, Spellemannpriser og en svært lojal fanskare. Til våren er vestlendingene klare med nytt album.

Jinjer
 fra Donetsk i Ukraina kommer det progressive metalcore-bandet Jinjer. De har hentet inspirasjon fra så ulike ting som ekstremmetal, soul og hiphop! Men i bunnen er dette et hardtslående moderne metalband av høyeste kvalitet. I januar spilte de for fullstappet Rockefeller sammen med Amorphis og Soilwork. Med vokalisten Tatiana Shmailyuk i spissen har deres liveshow høstet lovord for en utrolig intensitet. ^

 
Blues Pills henter tung inspirasjon fra 60- og 70-tallet, og man får assosiasjoner til Jimi Hendrix, Cream, Led Zeppelin og Fleetwood Mac. Stemmeprakten til vokalist Elin Larsson er full av soul, og får tankene til å gå til Janis Joplin og Aretha Franklin.
 
Powertrioen Bokassa fusjonerer riffene og grooven fra stonerrocken med energien og aggressiviteten til punk og hardcore, til sin egen unike «stonerpunk». Debutplaten «Divide & Conquer» fikk kjempekritikker over hele verden, og ble bl.a. hyllet av Lars Ulrich som utbasunerte: «my favourite new band». Dette resulterte i at Bokassa ble supportband for Metallica på deres Worldwired-turné i 2019. I sommer slapp de «Crimson Riders», som fikk femmere i Aftenposten og Dagsavisen, samt 8/10 i Metal Hammer UK og 4/5 i ærverdige Kerrang. I disse dager er de på sin første headlinerturné i Europa for å vinne over en stadig økende fanskare, og i juni 2020 er de endelig klare for Tons of Rock.
 
Dagens slipp: 

FAITH NO MORE 
BRING ME THE HORIZEN
BARONESS
PARADISE LOST 
ENSLAVED JINJER 
BLUES PILLS 
BOKASSA
Tidligere sluppet: 

DEEP PURPLE
WITHIN TEMPTTATION
AIRBOURNE  

AMON AMARTH

HYPOCRISY

1349

IRON MAIDEN 
DISTURBED
DIMMU BORGIR 
GOJIRA
SEPULTURA
BACKSTREET GIRLS 

WIG WAM