NORWAY ROCK 2020 – første band klare

NORWAY ROCK 2020 – første band klare

De første 13 band har satt seg til bords og klare for allmenheten, og det gledes å kunne dele disse med folket Programmet for 2020 blir godt og variert som kjent Norway Rock stil, og som omfavnes av den herlige gode rockestemningen som er til å ta og føle på! Norway Rock team jobber på spreng i kulissene for at 2020 skal bli nok en minnerik opplevelse. Fremover vil det komme nye tilskudd til plakaten, så dagens slipp er første smakebit på herligheten!
Billettsalget starter tirsdag 5. november kl. 09.00.
Mere info på www.norwayrocklive.no og følg gjerne festivalen på www.facebook.com/norwayrock

FROG LEAP (NO)
La oss bare si det først som sist: Hipp hurra! Frog Leap spiller på NRF igjen i 2020!
Frog Leap serverer konserter du bare ikke kan gå glipp av. Da mannen bak Frog Leap, Leo Moracchioli, spilte for et svettende, fullstappet Lemmy-telt på NRF 2018, ble publikum stående igjen med bakoversveis og hakeslepp. Eller skal vi si de stod hoppende igjen med en følelse av å ha blitt overkjørt av det mest intense pop-metall-toget på planeten?
Frog Leap lager hysterisk morsomme og fantastisk velgjennomførte metal-coverlåter av glossy popsanger. Og det funker. Til tusen. For ikke å si millioner, for denne fyren har over 650 millioner visninger på Youtube, og det med rette! Med bandkompisene Rabea Massaad, Erik Torp og Truls Haugen spiller han igjen opp til den mest bisarre pophybrid-allsang-konserten du noensinne kommer til å overvære på Norway Rock 2020. Gled deg!

BOKASSA (NO)
Kan du gjette hvem som kalte powertrioen Bokassa fra Trondheim for "My favourite new band" og "insanely fucking cool"? Ingen ringere enn selveste Lars Ulrich, trommeslageren i Metallica! Det førte til at det relativt ferske bandet ble håndplukket som supportband for Metallica, og fikk spille på noen av verdens største stadioner på deres "Worldwired"-turné i 2019. Kan man gjøre annet enn å bøye seg i støvet for sånn en bragd?
Bokassas musikk spiller skambra stonerpunk, og da de slapp debutplata "Divide & Conquer" i 2017, havnet den raskt på listene over årets beste debutalbum, blant annet i Metal Hammer. De slapp oppfølgeren "Crimson Riders" i 2019, og høstet enda en gang toppkarakterer blant kritikere i inn- og utland. Bandet har rykte på seg for å være et sinnsykt bra liveband, og med tidligere nevnte Metallica-turné i tillegg til Øyafestivalen, Pstereo-, Malakoff-, By-Larm- og Stavernfestivalen under beltet, er det bare å glede seg til de dundrer løs på Norway Rock Festival 2020.

BACKSTREET GIRLS (NO)
Legendariske Backstreet Girls kommer nok en gang til Øyesletta og da vet vi hva vi får, Boogierock på sitt aller, aller beste!
Det meste er vel allerede skrevet og sagt om disse ikonene i Norsk Rock, som debuterte med albumet «Mental Shakedown» tilbake i 1986. Deres nyeste album «Normal Is Dangerous», som ble sluppet i september 2019, er siste tilskudd på deres stadig voksende diskografi. Bandet har i tillegg bidratt på en rekke samleplater, spilt på utallige festivaler, og gjort tusenvis av konserter i inn- og utland.
Selv om stammen i bandet til dels er den samme har de hatt en del utskiftninger i løpet av sine 35 år (stiftet i `84) og består i dag av:
Petter Baarlie, gitar (1984-) Bjørn Müller, vokal (1986-1991, 1995-) Frank Albin, trommer (2018-) Gaute Vaag, bass (2019-).
BSG ER Rock `n` Roll! Dette bandet bare elsker å spille live, noe som vises gjennom enorm spilleglede og energi på scenen. Med frontfigurene Baarlie og Müller i spissen, er det bare å se frem til at BSG skal utøve sin kunst på NRF 2020.

GRUMPYNATORS (DK)
Danske Grumpynators spiller hardrock med elementer av heavy metal, punk og rockabilly-motorbilly. Det at bassist Jakob Øelund spiller på kontrabass, og ikke den tradisjonelle elektriske bassen, setter selvfølgelig sitt tydelige og særegne preg på bandet, både lydmessig og visuelt.
Bandet har en sterk link til Volbeat. De var oppvarmingsband for Volbeat på deres First 5 Tour i Danmark, gitarist Christian Nørgaard har turnert med Volbeat som akustisk gitarist og gitar teknikker, og nevnte bassist Jakob har bidratt på flere Volbeat album.
Av inspirasjonskilder kan nevnes Motörhead, Metallica, Ramones, Volbeat og Johnny Cash.
Grumpynators har ord på seg for å levere et fantastisk live show fullt av energi, der publikum blir sugd inn i musikken og stemningen, så det gledes stort til de inntar Øyesletta og NRF i juli!

THE STEEL WOODS (US)
Fra selveste Nashville skal vi oppleve fantastiske The Steel Woods. Bandet selv beskriver egen sjanger sørlig rock med elementer av country, metall, bluegrass med mere. Et friskt pust til plakaten for 2020, og vi gledes over at The Steel Woods tar turen til Kvinesdal, for dette er et band med lite fritid. Vi velger å ta med en anmeldelse av en av The Steel Woods konserter: «From the moment the first chord is played, The Steel Woods’ music sinks into your soul and it doesn’t let go until the final song has been sung. No other band like it!» Musikkstilen fra sørlig rock hevdes som ble pioner for velkjente Lynyrd Skynyrd. Så har man dette i mente, så vet vi også hva vi har i vente. Dette blir bare råtøft!

HONNINGBARNA (NO)
Det er en stor glede å meddele at det kritikerroste punkrock bandet Honningbarna inntar Øyesletta og NRF 2020! Bandet debuterte med albumet «La Alarmane Gå» i 2011, som ga dem spellemannsprisen i klassen rock, og har i skrivende stund gitt ut 5 studioalbum.
Gutta fra Søgne/Kristiansand har ord på seg for å være blant Norges beste live band! De har turnert flittig i både inn- og utland, og kan vise til opptredener på festivaler som Roskilde, Iceland Airwaves, Øya og Slottsfjell festivalen.

SPIDERGAWD (NO)
Bandet med årets kanskje kuleste navn på plakaten, så livets lys for første gang i Trondheim 2013. Dagbladet døpte bandet "Norges beste rockeband" i 2019 da de slapp sitt femte studioalbum "Spidergawd V", og det er ikke uten grunn at både kritikere og publikum i inn- og utland hyller dem som et av de ypperste rockebandene i landet.
Spidergawds musikk har røtter i 70- og 80-tallets rockemusikk, og kategoriseres gjerne som hardcore/heavy rock. Bandet kjennetegnes av en uovertruffen teknisk dyktighet, faglig kvalitet, og en lidenskapelig kjærlighet for musikerhåndverket. Bandet består av rutinerte musikere fra en rekke andre band, og det er nettopp denne erfarne lidenskapen som gjennomsyrer hvert eneste blytunge riff og groovy taktskifte fra disse gutta.
De slapp sitt første album "Spidergawd I" i 2014, og består av frontfigur Per Borten (Cadillac og Moving Oos), Rolf Martin Snustad (Hopalong Knut& Samvirkelaget) på saksofon, Kenneth Kapstad (Motorpsycho, Monolithic & God Seed) på trommer og Hallvard Gaardløs på bass.

DUNDERBEIST (NO)
Har du aldri hørt om disse gutta fra de dype skogene i Øst-Norge før? Da har du rett og slett intet annet valg enn å troppe opp foran scenen når de dundrer i gang på NRF 2020. Dette er et band helt utenom det vanlige!
Fra å være et åttemannsorkester med en hel buss fullstappet av effekter og kostymer på turné, har de nå strippet seg ned, fjernet alle løse sømmer og transformert beistet til et rendyrket hardrock-band med en intens tilstedeværelse på scenen.
Dunderbeist er kompromissløse på alle plan. Der andre kan ty til lettvinte tekniske løsninger og snarveier, tviholder bandet på å grave seg djupt ned i essensen av musikalsk skaperkraft. Det ligger endeløse timer med hardt, rått, musikalsk håndverk bak arbeidet med å servere det nyeste, rykende ferske konseptet sitt: andre kapittel i en serie på tre utgivelser som tematisk sett tar for seg tilstander og ord som beskriver menneskelige dårlige kvaliteter og vindskeive sinnsstemninger.
Hedmarkingene har åtte utgivelser bak seg, og Dunderbeist-fanskaren er en beinhard og trofast følgesgjeng som har skjønt hva det dreier seg om. Dette er skaurock fra de mørkeste trollskogene, og de lanserer rykende ferskt album i januar 2020. Dette skogstrollet må du ikke gå glipp av!

MORON POLICE (NO)
"Norges beste liveband" omtales bandet ofte som, og det med rette. Det norske rockebandet har turnert over hele Norge og Skandinavia, og mange husker dem nok fra ulike festivalopptredener hvor de har høstet strålende kritikker for live-opptredenene sine.
Siden debutalbumet "The Propaganda Machine" i 2012 har de utviklet seg fra å være et rent og hardt rockende party-band til å bli et raffinert, intelligent og kritikerrost band som har gjort seg bemerket i internasjonal presse.
Med et ferskt plateslipp i baklomma, tar de med seg nytt materiale fra comebackalbumet "A Boat on the Sea" og setter kursen mot Kvinesdal i juli 2020.
Vi lover en drivende og intens konsertopplevelse av de sjeldne!

SUBLIME EYES (NO)
Denne herligheten er det en sann tilfredstillelse å kunne annonsere. Thrash/death metal bandet fra Stavanger har beveget seg mot store høyder siden oppstarten i 2007. Subleme Eyes har bak seg flere album, og sist ut er 2019 release ved navn «Corrocean». Albumet har høstet høye score, blant andre heavymetal.no og siterer «Jeg elsker snerten de fikser, i trommene spesielt, men også gitarene skjærer gjennom produksjonen og bærer store deler av bandets angrep. Det er rett og slett en knallbra skive, det er lag på lag med krem, svært flinke folk, mye hardt, mye detaljert, mye groove.» Live lover bandet at etter endt konsert så forlates publikum svette, trøtte nakker og en vitamininnsprøytning man knapt har sett maken til.

GUNS 2 ROSES (UK)
Britiske Guns 2 Roses blir vanligvis omtalt som det beste Guns’n’roses-tributebandet i verden. De ble etablert i 2002, og har seks USA-turneer bak seg i tillegg til en rekke turneer i de fleste europeiske land, India, De Forente Arabiske Emirater, Bahrain, Mexico, og er i skrivende stund på turné i Japan.
Disse gutta er blodseriøse og dyktige. Guns 2 Roses er det eneste tribute-bandet som har spilt live med fire ulike medlemmer fra originalbandet G’N’R, og det sier sitt! Enda en gang har NRF snust opp et av de beste tribute-banda i omløp. Få dem med deg!

ARKENTYPE (NO)
Kristiansandsbaserte Arkentype er et av de mest lovende progmetall-bandene som har dukket opp på norsk stjernehimmel de siste årene. De spilte seg inn på den norske progmetal-scenen i 2015 med sterke rytmer, intrikate overganger, sugende riff, besnærende melodier og hardtslående black metal-elementer, alt gjennomført med imponerende teknisk dyktighet.
I mai 2019 slapp de låta "Bridges" – den tredje singelen fra det nyeste albumet: en melodisk perle som viser en imponerende musikalsk utvikling på kort tid. Fra før av har bandet debutalbumet "Disorientated" fra 2015 i ryggsekken, og med nytt album på trappene ser fremtiden lovende ut for sørlandsbandet som allerede har turnert med prog-gigantene i Haken. Arkentype er definitivt verdt å få med seg når de inntar Lemmy Stage på NRF 2020.

WILDNITE (NO)
Hardrock bandet fra Lillestrøm Wildnite er en godbit som serveres til festivalen 2020. Siden oppstarten i 2012, så har bandet en ganske så solid merittliste både rennommé og live. Første studioalbum ble utgitt i 2018, og ble etterfulgt av Skandinavia turné med Ammunition samt Europaturne. De har spilt seg til manges hjerter, i tillegg danket de ut 120 andre band i en bandkonkurranse for å spille på Tons of Rock. Gjennomgående sitater om bandet som en forrykende konsert fylt med attitude og råskap. Wildnite spiller egenprodusert musikk, men er inspirert av Mötley Crüe, Dokken, Led Zeppelin for å nevne noen. Vi skal altså tilbake til 80-tallets hardrock med ny inspirasjon. Wildnite er klare med sitt andre studioalbum våren 2020, så her kan vi altså få med oss gode nye perler.