PUSSY RIOT spiller på Parkteatret

PUSSY RIOT spiller på Parkteatret

PUSSY RIOT THEATRE: RIOT DAYS Performance // Parkteatret

 13-11-2019 @ 19:00

  Parkteatret Scene, OSLO

 Aldersgrenser: 18+.

 

PUSSY RIOT THEATRE –  Et PUSSY RIOT-prosjekt ledet av Maria Alyokhina.

PUSSY RIOT THEATRE fremfører «RIOT DAYS» – Story of protest and resistance – på Parkteatret 13. november.

Historien
PUSSY RIOT er et russisk protest- og kunstnerkollektiv med base i Moskva. Da kollektivet ble opprettet i mars 2011, talte medlemsmassen 11 kvinner. Gruppen arrangerte provoserende gerilja punkrock-forestillinger på offentlige steder, som ble filmet og lagt ut på internett. Deres lyriske temaer inkluderte feminisme, LGBT-rettigheter og motstand mot Russlands president Vladimir Putin, som PUSSY RIOT regnet som en diktator. Temaene omfattet også presidentens bånd til ledelsen i den Russisk-ortodokse kirken.

PUSSY RIOT oppnådde global berømmelse, da fem medlemmer av gruppen satte opp en forestilling i Frelseren Kristus-katedralen i Moskva i 2012. Gruppens handlinger ble sett på som vanhellig av de ortodokse prestene, og forestillingen ble til slutt stoppet av kirkens sikkerhetsansatte. Protesten var rettet mot den ortodokse kirkes ledere, for deres støtte til Putin under valgkampen. I mars 2012 ble tre av gruppens medlemmer, Nadezhda Tolokonnikova, Maria Alyokhina og Jekaterina Samutsevich, arrestert. 17. august ble de tre medlemmene dømt for «hooliganisme motivert av religiøst hat», og de ble alle dømt til to års fengsel. 10. oktober, etter en appell, ble Samutsevich satt fri på prøve. De andre kvinnenes dom ble opprettholdt.

Rettsaken og dommen tiltrakk seg mye oppmerksomhet og kritikk, spesielt i vesten, og menneskerettighetsgrupper som Amnesty International var engasjerte i saken. Etter 21 måneder, ble Tolokonnikova og Alyokhina løslatt, 23. desember 2013, etter at det russiske parlamentet godkjente amnesti. Etter løslatelsen, opptrådde Tolokonnikova, Alyokhina og flere andre medlemmer som PUSSY RIOT under OL i Sochi, hvor de ble angrepet med pisk og pepperspray av sikkerhetvaktene.

I perioden 2014-2016 spilte PUSSY RIOT (Alyokhina og Tolokonninkova, alene og sammen med andre) inn og lanserte flere videoer: "Putin Will Teach You To Love The Motherland", "I Can’t Breathe", "Chaika", "Organs" og "Make America Great Again".

Alyokhina og Tolokonninkova var foredragsholdere på flere internasjonale festivaler og konferanser, og andre arrangementer i USA, Canada, Australia, Singapore og i hele Europa. De representerte PUSSY RIOT og Mediazona (et online medium grunnlagt av Alyokhina og Tolokonnikova i 2014).

I 2016 debuterte Maria Alyokhina som hovedrolleinnehaver i kritikerroste "Burning Doors", en forestilling satt opp av Belarus Free Theatre, om tre artister som ble politiske fanger i Russland: Maria Alyokhina, Petr Pavlensky og Oleg Sentsov. Alyokhina turnerte med forestillingen i Storbritannia, Italia, Australia og USA.

I desember 2016 så PUSSY RIOT THEATRE og RIOT DAYS dagens lys. Sistnevnte en forestilling basert på Alyokhinas bok med samme navn. Fire mennesker på scenen. To av hvert kjønn. Maria Alyokhina selv, Kyril Masheka (som også spilte I "Burning Doors"), Nastya og Max fra musikkduoen AWOTT. Alt produsert av Alexander Cheparukhin og regissert av Yury Muravitsky, en av Russlands ledende regissører. I 2017 la de ut på sin første USA-turné, med stopp i blant annet Seattle, Olympia, San Francisco, Santa Cruz, Los Angeles, Albuquerque, Austin og New York.

I november har du mulighet til å oppleve PUSSY RIOT THEATRE på Parkteatret!

Britisk og amerikansk presse om forestillingen:
“The hour-long performance is indeed powerful and mesmerizing and leaves most show goers with their jaws on the floor, it’s that powerful.”

Billetter 370,- + avg.
I salg via Ticketmaster:
https://www.ticketmaster.no/event/605563
18 års aldersgrense
Dørene åpner kl.19.00