Arvas/Istårn/Damnation live@Good Omens –

Arvas/Istårn/Damnation live@Good Omens –

ARVAS/ ISTÅRN/DAMNATION Anmeldt av Roger Hagerupsen


 GOOD OMENS

 TRONDHEIM

 26/9-2019

Tre litt forskjellige band står på menyen denne fredagskvelden på Good Omens. Men fellesnevner en selvsagt den litt mer ekstreme varianten av metal. Første band ut i kveld er:

DAMNATION: Jeg slet litt med å finne noe særlig info om dette bandet før konserten, så det var også med både litt skepsis og nyskjerrighet jeg stilte meg opp foran scena. Men dette er da altså ett band fra Kristiansand som startet opp i 2017. Bandet består hovedsakelig av vokalist Henrik Nuland og bassist Aksel Monrad – Krohn. Og nettopp vokalist Nuland er ett naturlig blikkfang på scena med noe heftig headbanging konserten gjennom. Noe som står bra til musikken, for dette var mer ekstremt enn jeg hadde forventet på forhånd. Jeg tenker umiddelbart Pantera, og musikken er en fin blanding av både moderne og mer old school death metal. Gitaristene og trommis er ikke faste medlemmer av gruppa, men jeg synes likevel bandet er tight og teknisk bra set’et gjennom. Noen tekniske problemer oppstår dessverre, men det tar både band og publikum helt fint. Så jeg anbefaler på det sterkeste folk å møte opp om disse gutta spiller i nærheten av deg. Ikke minst da det visstnok er en EP på trappene i nærmeste fremtid.

ISTÅRN: Andre band ut denne kvelden er litt mer kjente ISTÅRN. Dette bandet har sin opprinnelse i Bergen i 2010, og debuten "Skyggeland" kom så langt tilbake som i 2013. Men de har de siste par årene gitt ut to singler ( Cosmic scar i 2016 og Withering world i 2018). Og det er nettopp "Cosmic scar" de starter konserten med, rett og slett nydelig black metal. Også her føler jeg det er en fin blanding av mer moderne BM og mer old school. Det er egentlig ikke så enkelt å plassere denne gruppa i en sjanger, men musikken har helt klart en tendens mot mer melodiøs black metal, noe jeg synes fungerer veldig bra. Etter den nye låta "Visions" får vi "Withering world" og "Devouring chains" fra førstnevnte singel og begge sitter som ett skudd hos meg. Avslutningsvis får vi bl.a også ett par nye låter kalt "Sky" og "The giant". Så her er det bare å vente på en ny utgivelse, for bandet er tight å bra og lyden funker for det meste bra i kveld synes jeg. Ikke minst gir bandet jernet på tross av ett litt dårlig oppmøte i kveld, og det er alltid pluss i boka.

ARVAS: Siste band ut i kveld er ARVAS, og de har hatt en lang historie siden de starta opp som Örth helt tilbake i 1993 ( bandet ble lagt på hyllen etter trommis Grim gikk bort i 1999, og siden startet på opp som Arvas i 2001), og helt frem til de i dag hvor de etter hvert har gitt ut fire album. Hvor samtlige av dem faktisk har kommet de siste 10 årene nå. Primus motor i bandet, og eneste konstante medlem er frontman V-Rex, en svært så motivert kar som hele to ganger tar turen nede på gulvet blant publikum. ARVAS spiller en svært ekstrem BM, og lyden på tross av at den er høy sitter heldigvis bra også her. Bandet låter knallfett og er tight, på tross av at det har vært svært mange innom bandet i løpet av årene. Kveldens setlist har låter fra samtlige av de fire tidligere platene, med glimrende ”Impaled Jehova” og ”Fall of gods” fra debuten Blessed from below…Ad Sathanas noctum. Fra andre platen Into the realm of the occult spilles tittellåten, Låten “Summoning” er eneste fra tredjeplaten Black satanic mysticism, og fra 2017’s Black path spilles også her tittellåta. De resterende sangene som spilles i kveld er fra den kommende plata Equanimity som etter planen skal slippes 2/11.

Som nevnt var det ikke alt for mye folk her i kveld. Noe som var synd da det var tre toppmotiverte band som ga alt. Utrolig nok har jeg aldri sett noen av disse tre gruppene før, men jeg har ingen problemer med å anbefale dem videre. Jeg kommer i hvert fall til å stå foran scena ved neste mulighet.