BOKASSA – slipper nytt album i juni

BOKASSA – slipper nytt album i juni

BOKASSA SLIPPER SITT NYE ALBUM «CRIMSON RIDERS» 21. JUNI.

Bandet skal på turné med METALLICA denne sommeren "BOKASSA are incredibly fucking good. The songs they write, their whole energy and vibe is such a breath of fresh air. When I heard their music a year ago, they blew my head off. Getting a chance to introduce them to a wider audience is going to be super cool."
Lars Ulrich (Metallica) talking to Kerrang! in Jan 2019

Den norske rocketrioen BOKASSA lanserer endelig sitt nye album "Crimson Riders" som slippes 21. juni gjennom en nytegnet avtale med det Brighton-baserte plateselskapet MVKA (som også huser Zeal & Ardor).
 Ved å blande riffbasert og groovy stoner-rock med energien og aggresiviteten til punk og hardcore skaper BOKASSA sin helt egne unike stoner-punk.

Debutalbumet "Divide & Conquer", fra 2017, ble lovprist av kritikere verden over. Metal Hammer UK hyllet det som en av de beste debutene i 2017 og beskriver dem som "et intenst, upretensiøst kreativt og meget rytmisk band."
 "Crimson Riders" ble spilt inn i Brygga Studio i Trondheim. Plata er produsert av Bokassa selv sammen med Yngve Andersen (Blood Command), mixing er gjort av Simon Jackman og mastering av legendariske Brian ‘Big Bass’ Gardener. Platen slippes 21.juni på CD, vinyl og i digitale formater og kan forhåndsbestilles her: https://bokassa.probitymerch.com/

 BOKASSA kommenterer: "Vi er veldig stolte av å endelig slippe "Crimson Riders". Ni sanger som handler om alt fra kulter, religion og grensepatruljer til øldrikkende anti-helter og udødelige rompirater! Musikalt byr albumet på alt fra klassiske stonerpunk-spor, groovy ørken-låter, høytempo thrash metal, og hardcore-orientert allsang. Denne gangen lekte vi oss også med både cello og saksofon i studioet, så man kan forvente seg noen overraskelser her og der."

 ‘Crimson Riders’ låtliste:

 1. Brologue
2. Charmed & Extremely Treacherous
3. Vultures
4. Mouthbreathers Inc.
5. Wrath Is Love
6. Crimson Riders
7. Captain Cold One
8. Blunt Force Karma
9. Immortal Space Pirate 2
 Deres første singel, godlåta ‘Mouthbreathers Inc.’, er tilgjengelig nå på: https://ada.lnk.to/bokassa

Om låta uttaler bandet: "Mouthbreathers Inc." er skrevet ut fra en diktator/kultleders perspektiv når alt begynner å gå skeis – noe det uunngåelig alltid gjør. Låta er klassisk BOKASSA med store riff, sinte vokaler, breakdowns, og et fengende refreng man kan synge med på i det tronen kollapser. Legg også merke til den småfrekke saksofonen!"

I begynnelsen av 2018 spilte Metallica-trommis Lars Ulrich Bokassa på sitt radioprogram, "It’s Electric". I den anledning omtalte han Bokassa som "insanely fucking cool" og beskrev dem som sitt “favourite new band". Nå, sommeren 2019, står BOKASSA klare til på å legge ut på turné sammen med Metallica.

Bandet kommenterer: "Vi er sjukt oppspilte over det at vi sammen med Ghost skal varme opp for legendariske Metallica på 25 konserter over hele Europa. Vi er et undergrunnsband fra Norge, så jeg tror ikke vi en gang kan forestille oss hvor stort og fett dette kommer til å bli, men vi er sinnsykt glade for denne muligheten!"

BOKASSA på turné med Metallica:
May 1 Lisbon, Estadio Do Restolo (Portugal)
May 3 Madrid, Valdebebas (Spain)
May 5 Barcelona, Estadi Olympic Lluis Companys (Spain)
May 8 Milan, SNAI San Siro Hippodrome (Italy)
May 10 Zurich, Letzigrund (Switzerland)
May 12 Paris, Stade De France (France)
June 8 Dublin, Slane Castle (Ireland)
June 11 Amsterdam, Johan Cruiff Arena (Netherlands)
June 13 Cologne, Rheinenergiestadion (Germany)
June 16 Brussels, Koning Boudewijnstadion (Belgium)
June 18 Manchester, Etihad Stadium (UK)
June 20 London, Twickenham Stadium (UK)
July 6 Berlin, Olympiastadion (Germany)
July 9 Gothenburg, Ullevi (Sweden)
July 11 Copenhagen, Telia Parken (Denmark)
July 13 Trondheim, Granasen (Norway)
July 16 Hämeenlinnam, Kantolan Tapahtumapuisto (Finland)
July 18 Raadi, Airfield (Estonia)
July 21 Moscow, Luzhniki Stadium (Russia)
August 14 Bucharest, Arena Nationala (Romania)
August 16 Vienna, Ernst-Happel-Stadion (Austria)
August 18 Prague, Airport Letnany (Czech Republic)
August 21 Warsaw, PGE Narodowy (Poland)
August 23 Munich, Olympiastadion (Germany)
August 25 Mannheim, Maimarktgelande (Germany)
BOKASSA headliner konsert:
May 2 Seville, Sala Even (Spain)
May 11 Paris, Les Etoiles (France)

https://www.facebook.com/BokassaBand/
https://bokassa.probitymerch.com/