RAZRBATS ute med ny singel

RAZRBATS ute med ny singel

Razorbats ute med ny singel "The City"

Med singelen «The City» er Razorbats tilbake i storform med en über-catchy ode til alle rockeres mest trofaste følgesvenn: Fylleangsten!!

Razorbats har i løpet av kort tid etablert seg som undergrunns-helter i hardrock/powerpop verden. Deres sterke fokus på klassiske rockeriff og allsangvennlige refrenger har truffet en nerve hos et sulteforet rockepublikum og gitt håp om en ny gullalder i en tid der gamle stjerner falmer og syntetisk data-pop regjerer.

Bandet serverer på «The City» en real dose høypotent rocke-eufori, med et riff Van Halen ville gitt Diamond Dave’s venstre testikkel for og et refreng så skamløst fengende at det ville fått selv gutta i Def Leppard til å rødme av anerkjennelse. I god rockepoetisk tradisjon byr låta tekstmessig på en episk dannelsesreise i fylleangst og skam, der selv det mest uskyldige blikk fra duden bak disken i kebabsjappa dagen derpå kan få katastrofale psykiske konsekvenser og visdomsordene «just because you’re paranoid doesn’t mean they aren’t after you» aldri har vært mer sanne!

«The City» slippes som singel med b-siden «Summer of Head» i april og følges opp med musikkvideo i mai. Fra april til juni legger bandet ut på en runde med klubbkonserter og festivaler i Norge og England inkl. Call of the Wild Festival i UK med The Wildhearts/The Virginmarys/Hardcore Superstar og Odal Rockfestival med The Dead Boys/Nashville Pussy/Sator.

«The City» er del av en split sjutommer med canadiske Sick Things og distribueres gjennom Rob Mules Records/Border Music i Norden, Gods Candy Records i Nord-Amerika og Glunk Records i UK.
Både «The City» og b-siden «Summer of Head» er skrevet av Kjetil F. Wevling, produsert av Razorbats i Mancave Sounds, mikset av Lars Erik Westby i H10 Productions og mastret av Chris Sansom i Propeller Mastering. Coveret er designet av Benjamin Liam Boyle og bandbildet er tatt av Yngvar Sørensen.

 

razorbatsalbum.jpg

 

Razorbats debutert i 2014 med den P3-listede singelen «Born in Blood» og fikk internasjonal oppmerksomhet med det kritikerroste debutalbumet «Camp Rock» i 2015. Det spredte seg kjapt gjetord på musikknettsider og rocke radioer over store deler av Europa og USA om at det fantes et steintøft band i Europas kulturelle randsone, som blandet influenser fra klassiske rockeband som KISS og Cheap Trick med 80-talls sleaze og 90-talls pop-punk så bra at det var umulig å ikke la seg rive med.

Musikk og tekst av Kjetil F. Wevling
Produsert av Razorbats i Mancave Sounds
Mikset av Lars Erik Westby i H10 Productions
Mastret av Chris Sansom i Propeller Mastering

Razorbats er:
 Paul Erik Vercouteren – vokal
 Kjetil F. Wevling – gitar
 Asle Tangen – gitar
 Martin Hervig – bass
 Torris Ilievski – trommer
Coverart av Benjamin Liam Boyle
Bandbilde av Yngvar Sørensen

Razorbats på Spotify
Razorbats på Facebook
Hjemmeside

RMR_logo2.jpg